Gemeente Beuningen


Bouw sportpark Beuningse Boys op schema
De voormalige akker aan de oostzijde van de hockeyvelden van MHCB heeft sinds afgelopen zomer een metamorfose ondergaan. In opdracht van de gemeente Beuningen is de bouw van het nieuwe onderkomen van de v.v. Beuningse Boys aan de Schoenaker in volle gang. Ondanks lage temperaturen, ijzel en sneeuw, wordt de planning door aannemingsbedrijf Heijmans tot op heden nog steeds gehaald.

Werkzaamheden
Nadat medio augustus 2008 gestart werd, is allereerst de toegangsweg aangelegd waardoor de aannemer met haar materieel het sportpark kon bereiken. De waterhuishouding op het terrein bestaande uit aanleg van riolering, waterleiding, beregeningsinstallatie, benodigde putten en het aanpassen van de watergang met bijbehorende duikers is in het najaar van 2008 afgerond. Daarna werden de nutsvoorzieningen aangesloten.
Nadat de heipalen voor het clubgebouw werden geslagen, is de fundering aangebracht waarna nog voor de jaarwisseling de begane grondvloer werd gelegd. De verwachting is, bij meewerkende weersomstandigheden, dat begin maart het hoogste punt bereikt wordt.

Velden
De contouren van de velden zijn allang zichtbaar. De ondergronden voor natuur- en kunstgrasvelden zijn aangelegd. In het voorjaar van 2009 worden de natuurvelden ingezaaid en de kunststof toplagen gelegd. Ook de werkzaamheden ter verharding van het parkeerterrein en het aanleggen van de paden rondom de velden zijn nagenoeg gereed. Tot slot werden vlak voor de kerst de armaturen ter verlichting van álle velden op het sportpark geplaatst.

Sportpark
Het sportpark zal straks bestaan uit 3 kunstgrasvelden, 2 natuurgrasvelden en een eigentijds clubgebouw, waarbij de kantine gelegen is bovenop de kleedlokalen zodat een weids uitzicht ontstaat over de velden. Het sportpark is ingebed in voldoende groen en sluit daarmee aan bij de aangrenzende groene verbindingszone. Verder zal een groot aantal parkeerplaatsen (200 stuks) bij de entree van het park aan de Ooigraaf voorzien in de parkeerbehoefte.

Wanneer alle activiteiten volgens planning blijven verlopen, zal aannemingsbedrijf Heijmans het sportpark opleveren in september 2009.