Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 14-01-2009

Fietser gewond

RODEN Bij een aanrijding op de kruising van de Wilhelminastraat met de Padkamp in Roden raakte dinsdagmiddag een 42 jarige fietser uit die plaats gewond. De man werd aangereden door een auto bestuurd door een 18 jarige plaatsgenote. De vrouw sloeg op de kruising linksaf en liet daarbij de doorgang niet vrij voor de haar tegemoetkomende fietser. De man is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (09-003388)

Autos gestolen

EMMEN Maandagmiddag ontdekte een 55 jarige vrouw uit Emmen dat haar auto gestolen was. Deze had ze maandag afgesloten geparkeerd aan de Westerstraat in Emmen. Het betreft een grijze Peugeot 307. (09-003327)

ASSEN Vanaf de carpoolplaats bij de A-28 aan de weg Peelo in Assen is dinsdag een blauwe Renault 19 gestolen. De 29 jarige eigenaar uit Assen ontdekte dinsdagmiddag dat zijn auto, die hij daar s morgens had geparkeerd, verdwenen was. (09-003380)

Inbrekers hebben het voorzien op TVs

EMMEN De politie stelt een onderzoek in anar een inbraak waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag uit een bedrijf aan de James Cookstraat in Emmen meerdere TVs zijn gestolen. De politie ging ter plaatse omdat het alarm in werking was getreden. Bij het pand werden geen personen meer aangetroffen. De inbrekers hebben een toegang opengebroken en hebben een nog onbekend aantal TVs meegenomen. De daders moeten gebruik hebben gemaakt van een auto. (09-003443)

Portemonnee kwijt

VRIES/ASSEN Tijdens een busrit dinsdagmorgen van Assen naar Vries is een 24 jarige man uit Hoogeveen bestolen van zijn portemonnee. Zonder dat hij iets merkte werd zijn portemonnee uit de jaszak gehaald. De man deed aangifte. (09-003386)

Huiselijk geweld

ZUIDWOLDE De politie hield dinsdagmorgen een 37 jarige inwoner van Zuidwolde aan op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Zijn partner deed aangifte. De man is voor nader onderzoek ingeloten.

Nijboer gevonden

BEILEN Dinsdagmiddag trof een medewerker van de gemeente Midden-Drenthe op het oude gedeelte van de begraafplaats aan de Torenlaan in Beilen een zelfgemaakt tentje aan. Daarin bleek de sinds 21 december vorig jaar vermiste 54 jarige Geert Nijboer uit Beilen te liggen. De man was overleden. Bij het tentje en op de man zijn geen sporen aangetroffen die duiden op een misdrijf. Ook de lijkschouw heeft geen aanleiding gegeven voor nader politieonderzoek. (09-003339)

Politie controleert

MEPPEL Tijdens verkeerscontroles in Meppel zijn dinsdag drie fietsers bekeurd omdat ze de verlichting niet voor elkaar hadden en drie voor het negeren van een rood verkeerslicht. Een 22 jarige inwoner van Zwartsluis is bekeurd voor het rijden in een auto waarvan de voorruit beplakt was met verduisteringsfolie. De lichtdoorlaatbaarheid was slechts 40 % terwijl deze 70% moet zijn. De man haalde ter plekke de folie van de ruit waardoor hij verder mocht rijden. In een aantal woonerven werd op 14 fout geparkeerde autos een parkeerbon achtergelaten. De politie controleerde hier na klachten over het parkeren.

Kijk op de homepage voor een bericht over het aanhouden van drie inbrekers

Voor meer informatie over deze berichten of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280