Gemeente Breda

Breda verlengt contracten Leerlingenvervoer.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de contracten met de vervoersmaatschappijen De Vier Gewesten B.V. Personenvervoer (DVG) en Personen-Zorgvervoer Nederland B.V. (PZN) tot en met juli 2010 te verlengen.

De firma DVG verzorgt het grootbusvervoer van leerlingen naar het speciaal (basis)onderwijs. PZN voert het taxivervoer uit van leerlingen naar diverse locaties voor speciaal (basis)onderwijs. De firma DVG regelt ook het zwem- en gymnastiekvervoer.

De gemeente is wettelijk verplicht om het vervoer van bepaalde leerlingen uit de gemeente Breda van en naar scholen te organiseren. Daarom is in het voorjaar van 2006 een contract gesloten met de vervoersmaatschappijen DVG en PZN. In deze contracten zijn voor drie schooljaren afspraken vastgelegd die betrekking hebben op het vervoer van leerlingen van het speciaal (basis)onderwijs en het zwem- en gymnastiekvervoer. In de contracten is opgenomen dat de gemeente het recht heeft deze met tweemaal één jaar te verlengen. Van deze mogelijkheid maakt de gemeente nu gebruik. Beide vervoersmaatschappijen hebben het vervoer vanaf augustus 2006 op correcte wijze uitgevoerd.

Na dit jaar kan de gemeente de contracten nog één keer met één jaar verlengen, uiterlijk tot 1 augustus 2011. Het college zal daarover eind 2009 beslissen. Daarna moet de gemeente, op grond van Europese regelgeving, voor het leerlingenvervoer een Europese aanbesteding volgen.

Breda, 14 januari 2009