Gemeente Dordrecht

Verkeerslichten verdwijnen uit de Spuiweg

De verkeerslichten op de Spuiweg worden na de herinrichting van deze straat niet teruggeplaatst. De gemeente Dordrecht heeft dit besluit genomen naar aanleiding van een onderzoek naar de verkeerskundige effecten hiervan. 'De resultaten zijn duidelijk. Ze geven geen aanleiding tot zorg over de verkeersveiligheid in de nieuwe situatie,' aldus verantwoordelijk wethouder Ferdinand van den Oever.

De verkeerslichten op de Spuiweg werden voor de duur van het onderzoek in december op knipperen gezet. De resultaten zijn goed, daarom blijven de verkeerslichten op de kruising Spuiweg/Spuiboulevard tot aan de herinrichting op knipperen staan. Daarna worden ze verwijderd. Met deze maatregel verbetert ook de doorstroming van het autoverkeer op de Spuiboulevard en wordt de wachttijd voor overstekende voetgangers verkort.

De verkeerslichten op de kruising Spuiweg/Albert Cuypsingel zijn inmiddels weer actief. Uit het onderzoek bleek dat het op knipperen zetten van deze verkeerslichten tot verkeersonveilige situaties leidt, vooral voor de overstekende schoolkinderen. Auto's bleken niet altijd te stoppen voor overstekende voetgangers. Het huidige zebrapad is ook erg lang. In de nieuwe inrichting is het zebrapad een stuk korter. De verkeerslichten worden dan alsnog verwijderd.

De aanbesteding van het project is inmiddels achter de rug. De aannemer start in februari met de werkzaamheden en verwacht hier ongeveer drie maanden voor nodig te hebben.