Gemeente Beek


Doe mee met het Klimaatstraatfeest

Logo Klimaatstraatfeest

Nederland staat de komende maanden in het teken van de feestelijke campagne waarin Nederlanders samen met hun buren energie besparen: het Nationale Klimaatstraatfeest. Als Millenniumgemeente ondersteunt de gemeente Beek deze landelijke actie natuurlijk van harte en roept u op ook mee te doen! Het is niet alleen goed voor uw portemonnee en de saamhorigheid, maar ook voor het klimaat! Met deze actie kunnen we met zn allen een bijdrage leveren aan Millenniumdoel 7: Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu.

Logo Millenniumgemeente

Bespaar energie en win een straatfeest

De opdracht is eenvoudig: ga met zo veel mogelijk buren aan de slag om energie en geld te besparen. Vijfhonderd straten met de meeste klimaatpunten winnen een Klimaatstraatfeest op 16 mei 2009. En de allerbeste straat krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest. De actie wordt ondersteund door tv-zender SBS6. In het programma Piets Weerbericht wordt wekelijks een Klimaatstraat-item uitgezonden.

Hoe werkt het?

U kunt zich alleen of met uw buren opgeven en meedoen via de website www.klimaatstraatfeest.nl. Deze site staat vol adviezen en tips. Er zijn verschillende manieren om Klimaatpunten in de wacht te slepen: door bijvoorbeeld te wassen op 30 graden en het gebruiken van spaarlampen, en door op de site testjes over energiegebruik te doen. Maar samenwerking in de buurt levert ook punten op: hoe meer buren met elkaar samenwerken, hoe meer punten!

Denk ook aan het volgende: Niet stoken in ruimtes die je niet gebruikt, apparaten uitzetten in plaats van in de stand-by stand en de auto laten staan als u kunt fietsen. Het zijn allemaal voorbeelden van maatregelen die niet alleen de CO2-uitstoot flink verlagen, maar waarmee u ook simpelweg geld bespaart. Én natuurlijk veel punten kunt verdienen voor uw eigen Klimaatstraatfeest!

Hulp

Voor al uw verdere vragen over het Nationale Klimaatstraatfeest en over energie besparen bij u in huis kunt u terecht bij het speciale telefoonnummer van Milieu Centraal: 0900 9001719 (15 ct/pm). Wilt u energiebesparing samen met de buren aanpakken, dan wordt u via dit telefoonnummer doorverwezen naar één van de helpdesks bij u in de buurt.