Toto-spelers voorspellen Ajax kampioen Eredivisie

14/01/2009 13:17

De Lotto

Aan de start van dit voetbalseizoen heeft Toto in het spel Toto-Tip de vraag gesteld wie kampioen wordt van de Nederlandse Eredivisie. Daarbij werd het meest ingelegd op Ajax (35,2%). Op de tweede plaats voorspelde de Toto-spelers PSV met 29,4%. AZ volgde op de derde plaats met 12,2% en Feyenoord op de vierde plaats met 10,4%.

Ook in de Toto-Cup, waarbij 12 voetbal prominenten aan het begin van het voetbalseizoen hun voorspelling deden voor de Nederlandse Eredivisie, - gepubliceerd in Voetbal International september 2008 - waren de heren het er bijna unaniem over eens dat Ajax kampioen wordt. Op de tweede en derde plaats komen volgens de prominenten Feyenoord en PSV.

In die zin denken de Toto-spelers en de voetbal prominenten er hetzelfde over. Alhoewel de Toto-spelers meer vertrouwen hadden in AZ dan de prominenten. En ze hadden gelijk, want AZ staat in de tussenstand van de Eredivisie bovenaan. Terwijl opmerkelijk is dat Feyenoord in de tussenstand de 12e plaats bezit. Dat hadden zowel de Toto-spelers, alsook de prominenten niet voorzien.

In de Toto-Cup, georganiseerd door Voetbal International, staan halverwege het seizoen vijf man aan kop: Hugo Borst, Jan Joost van Gangelen, Wilfred Genee, Paul Onkenhout en Humberto Tan.

Aanstaande zaterdag gaat de Eredivisie weer van start. Toto-spelers kunnen dan weer inzetten op wedstrijden uit de Eredivisie. De Toto wedstrijd van de week is SC Heerenveen tegen Feyenoord, die vrijdagavond gespeeld zal worden. Het Toto programmaboekje is te vinden in bijna alle tabak & gemakwinkels in Nederland en op internet: www.toto.nl.