Syntens


* Projecten

Ephicas wint LiveWIRE Young Business Award 2008


Auteur: Herman PoosStuur doorPrintBewaar als pdf

De winnaars van LiveWIRE Young Business Award en de publieksprijs met minister Maria van der Hoeven (EZ), algemeen directeur Piet van Staalduinen van Syntens en president-directeur Peter de Wit van Shell Nederland (foto Ernst Bode)

Â

Rijswijk, 13 januari 2009 - Het Delftse bedrijf Ephicas is de winnaar van de LiveWIRE Young Business Award 2008. De prijs en bijbehorende cheque van 10.000 euro werden dinsdagmiddag uitgereikt door minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

LiveWIRE is het internationale Shell-programma dat jaarlijks ruim 200 technisch innovatieve starters ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bedrijf. Het wordt uitgevoerd door innovatienetwerk Syntens. De LiveWIRE Young Business Award voor de succesvolste technisch innovatieve ondernemer werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt.

Ephicas ontwikkelt aerodynamische zijpanelen voor vrachtwagens die het brandstofverbruik fors terugdringen en veiliger zijn voor ander verkeer. De jury vond het een âgoed doordacht totaalconceptâ en prees de jonge ondernemers Hjalmar en Gandert van Raemdonck en Hessel Jongebreur om hun âduidelijke visie op de verdere ontwikkeling van het bedrijfâ.

Hjalmar van Raemdonck was na afloop âheel blijâ. âZulke aandacht is heel goed. Het zijn nu moeilijke tijden voor de transportsector, maar we gaan er zeker komen.â

De publieksprijs van 2.500 euro ging naar InteSpring, ook uit Delft, dat een veersysteem ontwikkelde waarmee meubelstukken schijnbaar gewichtloos en beweegbaar kunnen worden opgehangen. InteSpring kreeg op www.livewire.nl en van het aanwezige publiek de meeste stemmen. Boudewijn Wisse van het jonge bedrijf: âDit toont aan dat mensen begrijpen en waarderen waar we mee bezig zijn.â

De andere twee finalisten waren âuitgever nieuwe stijlâ Publitas in Almere en Keur ICT (pdaâs met plaatsgebonden informatie) in Grouw.

De jury van de LiveWIRE Young Business Award bestond dit jaar uit voorzitter Petra van den Berg, hoofd research van Luris, Ron van Eijk, partner bij BDO CampsObers Accountants & Adviseurs, Louis Hoeks, chef FD Entrepreneur, en Thomas van den Groenendaal van Evening Breeze, winnaar van de LiveWIRE Young Business Award 2007.