Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - JONGE SOCIALISTEN IN DE PVDA

PvdA-jongeren: trots op ambitie van Jetta Klijnsma

Amsterdam, 14 januari 2008 - De Jonge Socialisten in de PvdA vinden dat Jetta Klijnsma, de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken, een vliegende start heeft gemaakt met haar ambitie om werk op een positieve manier te stimuleren voor alleenstaande ouders op bijstandsniveau. Een recessie die in de lucht hangt maakt het sociale beleid belangrijker dan ooit. De PvdA- jongeren vinden dat juist in deze tijden in mensen geinvesteerd moeten worden om hen een reikende hand moeten bieden.

"De recessie gaat ons allemaal raken, maar mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt zullen als eerste de klappen voelen", stelt JS-voorzitter Sven Stevenson. "Dat er juist nu geinvesteerd wordt in een financieel extraatje voor alleenstaande ouders die een stap naar werk op de arbeidsmarkt zetten toont het sociale gezicht van de Partij van de Arbeid."

Alleenstaande ouders die een uitkering genieten en in deeltijd gaan werken, krijgen enkele maanden maximaal 120 euro per maand extra. "Dat is klein bier voor de overheid, maar een wereld van verschil voor de alleenstaande ouders. Het is het verschil tussen elke dag de portomonnee ondersteboven keren of een beetje rust in het huishoudboekje", aldus Stevenson.

De Jonge Socialisten hebben veel te lang moeten aanhoren dat de arbeidsparticipatie alleen verhoogd kan worden door de sociale zekerheid te versoberen. Die agenda van CDA-minister Donner is gelukkig doorbroken. Jetta Klijnsma laat een positief tegengeluid horen en steekt haar handen uit de mouwen voor de mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt. Als het experiment in de 27 gemeenten die meedoen succesvol blijkt, mag het wat de Jonge Socialisten betreft zo snel mogelijk landelijk worden ingevoerd.