Gemeente Lopik

Sport- en spelterrein aan Rolafweg Zuid te Lopik

Het college van burgemeester en wethouders van Lopik stelt de gemeenteraad voor een sport- en spelterrein te realiseren aan de Rolafweg Zuid te Lopik. In het gezamenlijk met verschillende groepen jongeren opgestelde plan worden een skatevoorziening, een pannaveldje, een volleybalgelegenheid en meer ruimte voor het kindervakantiewerk gecombineerd. Het voorstel wordt behandeld tijdens de commissievergadering van 20 januari en de raadsvergadering van 27 januari 2009.

Het realiseren van een skatevoorziening is al geruime tijd een wens van zowel een groep jongeren als de gemeente Lopik. Onder begeleiding van het jongerenwerk hebben de Scouting en verschillende groepen jongeren uit Lopik-dorp een gezamenlijk plan opgesteld voor een gecombineerd sport-, spel- en ontmoetingsterrein. In het plan worden op dit terrein een skatevoorziening, een pannaveldje (een klein voetbalveldje), een volleybalgelegenheid en meer ruimte voor het kindervakantiewerk gecombineerd.

Het terrein zou gerealiseerd moeten worden aan de Rolafweg Zuid te Lopik tussen het tennispark en het scoutingterrein op de plaats waar de Jongerenontmoetings-plaats (JOP) is. Het terrein heeft in het Bestemmingsplan Landelijk Gebied de bestemming Maatschappelijke Doeleinden/jongerenontmoetingsplaats.

De raad behandelt dit voorstel tijdens de commissievergadering van 20 januari en raadsvergadering van 27 januari 2009.