Gemeente Lelystad

Agora genomineerd voor prestigieuze architectuurprijs

Het in het verleden veel becommentarieerde theater Agora, van de hand van architectenbureau UNStudio, blijkt nu internationaal hoge ogen te gooien.

Prijs voor hedendaagse architectuur

Na het behalen van de derde plaats op het Wereld Architectuur Festival in Barcelona eind oktober 2008, is theater Agora nu ook genomineerd voor de prestigieuze Europese Mies van der Rohe Award, de officiële prijs van de Europese Unie voor hedendaagse architectuur.

De Europese Commissie en de Mies van der Rohe Foundation hebben een lijst van 340 projecten bekendgemaakt, die meedingen naar de European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award 2009.

Hoogste onderscheiding

De Mies van der Rohe Award, die sinds 1987 tweejaarlijks wordt uitgereikt, is met een geldprijs van 60.000,- de hoogste Europese onderscheiding voor architectuur. De voornaamste doelen zijn het erkennen en onderscheiden van excellente architectuur en aandacht vragen voor de belangrijke bijdrage van Europese professionals aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën en technologieën.

Een complete lijst van alle geselecteerde projecten per land met beeld is te vinden op www.miesarch.com. In mei wordt de winnaar van de Award bekendgemaakt.

---