Gemeente Lelystad

Lelystad presenteert zich op vakantiebeurs

Lelystad doet dezer dagen veel aan promotie van de eigen stad. De veelzijdigheid van Lelystad is en wordt uitgebreid belicht in tal van publicaties en presentaties.

Schaatsen

Zo maakten met de vorstperiode veel mensen kennis met de prachtige natuur in en om Lelystad. De NK marathon op natuurijs was daarvoor een prachtige aanleiding, ook om naderhand zelf de Oostvaardersplassen op de schaats te verkennen. Enkele tienduizenden mensen ontdekten Lelystad zo van een heel andere kant.

Presentatie

Wat de stad allemaal te bieden heeft wordt deze week ook gepresenteerd op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Lelystad presenteert zich daar binnen de stand van Toerisme Flevoland. Aansluitend presenteert Lelystad zich als nautisch centrum binnen Nederland op de Duitse markt, op de beurs Boot Düsseldorf. Ook deze presentatie gebeurt in samenwerking met Toerisme Flevoland.

Vakantiebeurs 13 t/m 18 januari

De gemeente Lelystad neemt tijdens de Vakantiebeurs actief deel binnen de stand van Toerisme Flevoland. De gemeente verzorgt de presentatie van Lelystad en werkt daarin samen met het toeristisch bedrijfsleven.

Zo zijn er demonstraties met een vluchtsimulator van luchtvaartbedrijf Wooning Aviation, bakt pannenkoekenrestaurant Dubbel Op allerlei soorten flensjes, verzorgt zeilschool Pyxis Mare een demonstratie knopen leggen en zeilmaken en komen medewerkers van de Bataviawerf beeldsnijden, knopen en zeilen naaien. Samen met demonstraties vanuit de andere Flevolandse gemeenten geeft dit de bezoekers een compleet beeld van wat Flevoland te bieden heeft.

Promotiemateriaal

De gemeente Lelystad presenteert zich ook in de nieuwe toeristische gids voor Flevoland. Deze gids is tijdens de Vakantiebeurs volop verkrijgbaar en overigens ook bij het Infocentrum in de hal van het Stadhuis. Naast de Flevolandgids heeft de gemeente Lelystad volop eigen promotiemateriaal in de aanbieding waaronder de toeristische gids Eropuit in Lelystad, een boekje met 10 prachtige fietsroutes in en om Lelystad en het boekje met een 5 kilometer lange stadswandeling door het centrum.

Verder is er allerlei informatiemateriaal van het Lelystadse toeristisch bedrijfsleven, zoals dat ook in het Infocentrum / Tourist Info in het Stadhuis voor de bezoeker verkrijgbaar is.

De Vakantiebeurs is dagelijks geopend van 10.00 18.00 uur, op vrijdagavond zelfs tot 21.00 uur. U bent van harte welkom in de stand van Flevoland.

Boot Düsseldorf 17 t/m 25 januari

Aansluitend aan de Vakantiebeurs begint in het Duitse Düsseldorf de watersportbeurs Boot Düsseldorf. Voor Flevoland -en voor Lelystad in het bijzonder- een uitgelezen mogelijkheid om voor de Duitse toerist de watersportmogelijkheden van Lelystad op een rijn te zetten.

Nautisch centrum

Lelystad presenteert zich op deze beurs als het nautisch centrum van het IJsselmeergebied. Speciaal voor de watersporter heeft de gemeente Lelystad een nautische kaart van dit gebied ontwikkeld met Lelystad als centraal middelpunt. De kaart geeft de verschillende jachthavens aan die samen meer dan 3.000 ligplaatsen bieden en van waaruit het Marker- en IJsselmeer kan worden verkend. Lelystad kan vanuit andere IJsselmeersteden ook een prima bestemming zijn. De nieuwe passantenhaven Bataviahaven biedt daarvoor alle faciliteiten.
---