Ernst & Young verlengt contract met NOC NSF

14/01/2009 14:22

Ernst & Young

Ernst & Young verlengt contract met NOC NSF

DEN HAAG, 14 JANUARI 2009 - Ernst & Young is ook de komende vier jaar Partner in Sport van NOC NSF. Beide partijen hebben daarover overeenstemming bereikt. Ernst & Young maakte dat vandaag bekend tijdens het Overheidcongres 2009. De bijeenkomst had als thema: Is Nederland klaar voor de Olympische Spelen in 2028?'

Ernst & Young ondersteunt de Nederlandse sportkoepel al sinds 1999. De accountants- en adviesfirma steunt de sportwereld zo concreet mogelijk met een praktisch programma. Daarvan maken bijvoorbeeld een sportdesk voor topsporters, ondersteuning van sportvrijwilligers en bestuurders, advies en assistentie voor sportbonden en -verenigingen alsmede onderzoek naar aspecten als regeldruk deel uit. Ernst & Young wil op die manier sport, samenleving en bedrijfsleven bij elkaar brengen.

"We voelen ons verbonden met de sportwereld. Sport past bij onze cultuur waarin waarden als respect, teamgeest, inzet, durf en ambitie een grote rol spelen", aldus Toine van Laack die in de Raad van Bestuur van Ernst & Young marketing en communicatie in portefeuille heeft. Ernst & Young steunt volgens Van Laack met de voortzetting van het partnership ook de ambitie om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. "Wij zien als organisatie een belangrijke rol voor onszelf weggelegd in het verwezenlijken van die droom."

Ook in de afgelopen jaren bleek de sponsoring succesvol. Tijdens de Olympische Spelen in Beijing bijvoorbeeld was Ernst & Young ter plaatse en in de media zichtbaar aanwezig onder het motto 'De coach verdient ook een medaille'. Daarmee werd aandacht gevraagd voor het soms onderbelichte aandeel dat de coach heeft in het succes van de individuele sporter of de teamprestatie. Deze Coach Campagne werd bekroond met de SponsorRing 2008.