Gemeente Krimpen aan den IJssel


Krimpen krijgt een nieuw gezondheidscentrum mét polikliniek!

In Krimpen aan den IJssel komt een nieuw gezondheidscentrum mét polikliniek. De Stichting Gezondheidscentrum, de gemeente Krimpen aan den IJssel en het IJsselland Ziekenhuis slaan hiervoor de handen ineen. Het nieuwe gezondheidscentrum is een mooie aanwinst voor Krimpen aan den IJssel. Alle huisartsen werken onder één dak met elkaar en het IJsselland Ziekenhuis kan de zorg nog dichter bij de patiënten brengen. De plek voor het nieuwe gezondheidscentrum is aan de Groenendaal.

Waarom een nieuw gezondheidscentrum?

Het gezondheidscentrum aan de Meerkoetstraat is te klein geworden en voldoet ook niet helemaal meer aan de eisen van deze tijd. De huisartsen hebben in de afgelopen jaren een aantal taken extra gekregen en hebben hier meer ruimte voor nodig.

In het nieuwe gezondheidscentrum komen naast alle huisartsen en een polikliniek van het IJsselland ziekenhuis onder andere de Vierstroom Wijkverpleging, het maatschappelijk werk, fysiotherapie en een centrum voor Jeugd en Gezin. Met al deze voorzieningen onder één dak wordt het nieuwe Gezondheidscentrum uniek in Nederland.

Hoe gaat het nieuwe gezondheidscentrum eruit zien?

De plannen voor het nieuwe gezondheidscentrum zijn nog niet zo ver dat er al uitgewerkte tekeningen zijn. Wel zijn er bepaalde ideeën over hoe het nieuwe gezondheidscentrum eruit zou kunnen zijn. Hieronder ziet u van deze ideeën een schets. Het donkerrode gedeelte is het gezondheidscentrum zelf, de vakjes zijn parkeerplaatsen.

Er wordt gedacht aan een bouwhoogte van 15 meter. Dat betekent vier bouwlagen van 3,6 meter per verdieping. Deze hoogte is gelijk aan de hoogte van de nieuwbouw langs de Rondweg, een laag hoger dan het gebouw de Plantage en een laag lager dan de appartementen aan de Groenendaal.

Wat is de planning?

Het doel is om de deuren van het nieuwe Gezondheidscentrum begin 2011 te openen. Dat is ambitieus. In het voorjaar van 2009 is het voorlopig ontwerp getekend en kan de inspraakprocedure starten. Hierna volgt een bestemmingsplanprocedure en de aanvraag van de bouwvergunning. Begin 2010 kan de eerst paal geslagen worden!

Krimpen aan den IJssel