Ingezonden persbericht


Persbericht 14-1-2008

LTO Seizoenarbeid lanceert vernieuwd digitaal loket

LTO Seizoenarbeid ondersteunt al jaren ondernemers bij het aanvragen van tewerkstellingsvergunningen en zorgverzekeringen. Omdat LTO Seizoenarbeid als doelstelling heeft de administratieve lasten voor de ondernemer te verminderen is het dienstenpakket in 2008 uitgebreid met payrolling en heeft LTO Seizoenarbeid veel geinvesteerd in het doorontwikkelen van haar unieke computersysteem. Vanaf 14 januari 2009 kunnen agrarische ondernemers gebruik maken van dit vernieuwde digitale loket. Naast het aanvragen van TWVs (tewerkstellingsvergunningen), zorgverzekeringen is het nu ook mogelijk om online de personeelsadministratie te regelen. "Alles op een rijtje", dat is het credo van LTO Seizoenarbeid.

De agrarische ondernemer die gebruik maakt, of gebruik wil gaan maken, van de dienst payrolling kan alle personeelszaken voortaan met enkele drukken op de knop regelen. Het aanmelden van nieuwe medewerkers, online de uren doorgeven aan LTO Seizoenarbeid Payrolling en de contracten ontvangen in de mailbox. In één klap alles tot in de puntjes geregeld.

Een koppeling met zowel de database van de Zilveren Kruis Achmea als de database van Nedflex maakt deze dienst uniek in zowel de agrarische sector als de uitzendbranche. Gegevens die de ondernemer invoert worden direct geëxporteerd naar Zilveren Kruis Achmea. Geen papierwerk of wachten op polissen. De medewerker is binnen 24 uur verzekerd. Datzelfde geldt voor de personeelsadministratie. Met enkele handelingen wordt de medewerker ingevoerd bij Nedflex, de payrollpartner van LTO Seizoenarbeid. Kortom: Alles op een rijtje via het digitale loket van LTO Seizoenarbeid. De samenwerking met Nedflex zorgt er voor dat LTO Seizoenarbeid Payrolling volledig gecertificeerd is. Zelfs het VCU certificaat is aanwezig, wat redelijk uniek is in de payrollsector. Dit samen met de jarenlange ervaring maakt Nedflex een gedegen partner voor LTO Seizoenarbeid.

Het digitale loket speelt hiermee in op de behoefte van de agrarische ondernemer om de zaken goed op orde te hebben. Geen verassingen, kans op naheffingen of illegaliteit. "LTO Seizoenarbeid staat o.a. voor vertrouwd en transparant. Geen facturen achteraf of onduidelijke tarieven. En dat hebben we ook als uitgangspunt genomen voor LTO Seizoenarbeid Payrolling. Payroll is een fenomeen wat zich in rap tempo verspreid in de agrarische sector. Door het juridisch werkgeverschap uit te besteden heeft de ondernemer geen last meer van contractbeheer, salarisstroken, loondoorbetaling bij ziekte en ontslag, etc. Al de lasten worden overgedragen zodat de ondernemer van de lasten kan genieten.

Het mag duidelijk zijn dat LTO Seizoenarbeid met deze aanvulling weer een goede slag heeft geslagen als het gaat om ,,de lastenverlichting van de agrarische ondernemer. Alles op een rijtje en alles onder één dak bij LTO Seizoenarbeid.