Ministerie van Defensie

Voetbalclinics in Afghanistan

14 januari 2009, 15.00 uur

De Afghaanse voetbalsters leerden veel tijdens de clinics. Twee voetbalspeelsters van de militaire voetbalequipe komen vanavond terug uit Afghanistan. Zij verbleven daar ruim een week om voetbalclinics te geven aan het Afghaanse voetbalelftal.

De Afghaanse vrouwen waren erg blij met de komst van de Nederlandse voetbalsters. "Het is super dat ze hier zijn", vertelde Aboor Walitza, coach van het Afghaanse voetbalelftal. "Ze hebben ons veel ideeën gegeven die we in onze trainingen kunnen gebruiken."

De keeper van het Afghaanse vrouwenelftal kijkt toe tijdens één van de voetbalclinics.

Moedige vrouwen Het Afghaanse vrouwenvoetbal was onder het Taliban-regime onmogelijk, maar tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwen die deze sport beoefenen."Moedige vrouwen, want om dit te doen in deze gemeenschap is in deze tijd veel moed voor nodig", aldus de plaatsvervangend commandant Stability van ISAF, de Nederlandse schout-bij-nacht Matthieu Borsboom.

De twee speelsters van de Koninklijke Landmacht, die actief zijn bij Willem II en het Nederlands vrouwenelftal, vertrokken op 6 januari naar Afghanistan.