Ingezonden persbericht


Utrecht, 14 januari 2009

PERSBERICHT

Servië presenteert zich weer op Vakantiebeurs


Bijeenkomst Servië op Vakantiebeurs groot succes

De pers en touroperator bijeenkomst voor de promotie van Servië, welke op 13 januari heeft plaatsgevonden op de Vakantiebeurs, is een groot succes geweest. De bijeenkomst werd door meer dan 100 journalisten en reisagenten bezocht. Zorica Jovanov, hoofd internationale marketing van de Nationale Organisatie van Servië blikt tevreden terug. "Afgelopen jaar was reeds een groot succes, met een stijging van het aantal Nederlandse toeristen in Servië, en we hopen dit jaar nog meer Nederlandse bezoekers te mogen verwelkomen". Ook in 2009 behoort Nederland weer tot een van de belangrijkste markten.

Tijdens de bijeenkomst is een presentatie gehouden waarbij enkele nieuwe toeristische producten zijn geïntroduceerd. Daartoe behoren onder andere een cultuurroute langs de middeleeuwse kloosters van Servië, een cultuurroute langs het Romeins cultureel erfgoed en de recent ontwikkelde Donau fietsroute. Ook het aanbod aan stedentrips naar Belgrado en Novi Sad is sterk uitgebreid.

Inmiddels hebben 8 touroperators Servië weer in hun reisprogramma's opgenomen. Daarnaast hebben meerdere touroperators naar aanleiding van de bijeenkomst aangegeven vergaande plannen te hebben om met Servië aan de slag te gaan.