Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Twee mannen verdacht van mensenhandel | |
De politie heeft dinsdagochtend 13 januari twee mannen aangehouden op verdenking van 'mensenhandel'; het seksueel uitbuiten van een toen 17-jarig meisje uit Apeldoorn.


Naast deze zogenoemde loverboypraktijken, worden de beiden mannen ook verdacht van handel in drugs. De twee verdachten, een 21-jarige man uit de gemeente Apeldoorn en een 26-jarige man uit Geleen, zijn voor nader onderzoek ingesloten.


In verband met dit omvangrijke rechercheonderzoek hebben diezelfde ochtend doorzoekingen plaats gevonden in de woningen van de beide aangehouden verdachten en in drie andere woningen gelegen in Apeldoorn en De Haag. Bij de doorzoekingen zijn meerdere goederen, waaronder drugs, geld en computers, in beslag genomen.


Nadat er informatie bij de politie bekend was geworden over het mogelijke misdrijf, is het inmiddels 18-jarige Apeldoornse meisje direct in veiligheid gebracht. Daarna heeft zij aangifte gedaan. Intussen hebben enkele andere slachtoffers ondersteunende verklaringen afgelegd.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een team van 16 rechercheurs.


Drugs

Naast de genoemde twee verdachten, heeft de politie dezelfde ochtend ook nog een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden, op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ook deze man is voor nader onderzoek ingesloten.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --