Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 januari 2009

8

Vrouw gewond bij aanrijding met auto

Vriezenveen

Een 24-jarige automobiliste uit Almelo raakte dinsdag 13 januari gewond tijdens een aanrijding in Vriezenveen.

Dinsdag 13 januari omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising de Merel / Aadorpweg in Vriezenveen. Bleek dat een 54-jarige automobilist uit Almelo, op de Aadorpweg reed, komende uit de richting van Almelo. Op de kruising met de Merel kreeg hij geen voorrang van een 24-jarige automobiliste die op de Merel reed. De vrouw raakte gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 54-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol een auto te hebben bestuurd. De ademanalyse wees 1,7 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (09-004677)

Rijden onder invloed van alcohol, rijbewijzen ingevorderd

Enschede

Een 24-jarige automobilist uit het Duitse Nordhorn en een 37-jarige automobilist uit Enschede raakten woensdag 14 januari hun rijbewijzen kwijt, omdat beiden verdacht worden van het rijden onder invloed van alcohol.

Woensdagmorgen 14 januari omstreeks 01.45 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Zwarteweg in Enschede. Bleek dat de auto tegen een lichtmast aangereden was. De twee inzittenden wilden niet vertellen wie gereden had.

Omdat het vermoeden bestond dat beide inzittenden, een 24-jarige man uit het Duitse Nordhorn en een 37-jarige automobilist uit Enschede, beiden alcohol genuttigd hadden, werden de mannen voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees bij de 24-jarige 1.61 promille uit en bij de 37-jarige 1.54 promille uit. Omdat beide mannen elkaar tegenspreken wie het voertuig bestuurd had werd van beiden het rijbewijs ingevorderd. De politie doet onderzoek naar de daadwerkelijke bestuurder van de auto. (09-004871)

Auto beschadigd, veroorzaker onbekend

Rijssen

Op maandagmorgen 12 januari deed een 22-jarige eigenaar van een auto op de Walstraat in Rijssen een vervelende ontdekking. Zijn auto bleek beschadigd te zijn als gevolg van een aanrijding en de veroorzaker heeft geen identiteit achtergelaten. De schade moet zijn veroorzaakt tussen zaterdag 10 januari 17.00 uur en maandagmorgen 12 januari. De politie is opzoek naar de veroorzaker. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Rijssen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-004763)

Fietsverlichtingscontroles

Twente

Op dinsdag 13 januari zijn op diverse plaatsen in Twente fietsverlichtingscontroles gehouden.

De politie Twente controleerde 13 januari fietsverlichting in Delden op de Hengelosestraat, hier kregen 28 fietsers een boete omdat zij de verlichting niet in orde hadden. In Denekamp op de Oldenzaalsestraat werd de schoolgaande jeugd gecontroleerd. Hier kregen 10 fietsers een boete wegens defecte verlichting. In Geesteren en Tubbergen werden op diverse locaties, onder andere, Dorpsstraat, Denekamperweg, Hardenbergerweg en de Huyerenseweg fietsers op verlichting gecontroleerd, zeven fietsers kregen een boete. Ook in Oldenzaal aan de Zandhorstlaan werden fietsers gecontroleerd, hier kregen 5 fietsers een boete. In totaal werden ongeveer 600 fietsers gecontroleerd. (09-004468/4453/4469/4847)

Scooter en rijbewijs kwijt

Oldenzaal

De politie Twente heeft 13 januari het rijbewijs en de scooter van een 17-jarige Oldenzaler in beslag genomen. Dit in verband met gevaarlijk weggedrag, door rood rijden en de technische staat van de scooter.

Dinsdag 13 januari omstreeks 16.00 uur zien surveillerende agenten, die voor het verkeerslicht van de Spoorstraat staan te wachten, dat een scooter ze met hoge snelheid rechts over de fietsstrook inhaalt en door het rode verkeerslicht rijdt. Op de rotonde met de Enschedesestraat geven de agenten hem een stopteken. Hierop worden de 17-jarige bestuurder en zijn scooter overgebracht voor onderzoek naar het politiebureau. De scooter wordt onderworpen aan een rollerbanktest omdat het vermogen van de scooter vermoedelijk veel te hoog is, kan de test niet voltooid worden. In overleg met de Officier van Justitie wordt besloten de scooter in beslag te nemen zodat de afdeling Verkeersongevallen Analyse een onderzoek naar de technische staat en het vermogen van de scooter kan doen. Tevens is het rijbewijs van de 17-jarige ingevorderd in verband met zijn rijgedrag. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (09-004717)

Diefstal tuinbeelden

Borne

Bij een inbraak in een tuincentrum in Borne zijn in de nacht van 7 op 8 januari ongeveer 30 tuinbeelden gestolen. De politie Twente is een onderzoek gestart en vraag getuigen zich te melden.

Donderdag 8 januari werd bij de politie Twente aangifte gedaan van een bedrijfsinbraak aan de Hesselerweg in Borne. Ongeveer 30 tuinbeelden zijn gestolen met een totale geschatte waarde van ruim 30.000 euro. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen woensdagavond 7 januari 18.00 uur en donderdagochtend 8 januari 08.00 uur. Vermoedelijk zijn de daders met auto en aanhangwagen het terrein opgereden door het hek aan de Hesselerweg open te breken.

De politie Twente is een onderzoek gestart om de daders te achterhalen en vraag eventuele getuigen zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien in de nacht van 7 op 8 januari aan de Hesselerweg of weet u waar de beelden zich op dit moment bevinden. Neemt u dan contact op met de politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (09-002885)

Diefstal motor

Hengelo

Tussen maandagavond 12 januari 22.00 uur en dinsdagavond 13 januari 20.15 uur is een Motor, merk Honda, type SC45, kleur rood/zwart voorzien van het kenteken MG-RT-47 ontvreemd uit de tuin van een woning aan de Anthony v Leeuwenhoeklaan in Hengelo. De 30-jarige eigenaar uit Hengelo heeft aangifte van diefstal gedaan. (09-004832)

Veel materiele schade bij aanrijding op N36

Almelo

Bij een verkeersongeval op 13 januari op de N36, waarbij vier voertuigen betrokken waren, zijn twee voertuigen in de sloot beland. Eén automobiliste raakte licht gewond en is uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Dinsdagmiddag 13 januari omstreeks 15.30 uur krijgt de politie Twente melding van een aanrijding op de N36 tussen afslag Wierden Noord en Aadorp. Ter plaatse blijkt dat een 33-jarige vrouw uit Wierden in haar auto over de N36 reed in de richting Wierden. Als zij iets wil pakken komt zij op de verkeerde weghelft terecht. De tegemoetkomende 41-jarige Roermondse chauffeur van een vrachtwagen kan haar ontwijken door zijn vrachtwagen in de berm te sturen. Hij rijdt hierbij diverse bermpalen omver waardoor schade aan zijn vrachtwagen ontstaat. De achter hem rijdende 37-jarige Aadorpse chauffeur kan de vrouw met zijn vrachtwagen niet meer ontwijken en een frontale botsing is het gevolg. Door de klap schiet haar auto achteruit en botst tegen een personenauto van een 55-jarige vrouw uit Escharen en komt uiteindelijk in de naastgelegen sloot tot stilstand. De Aadorpse chauffeur kan door de klap zijn vrachtwagen niet onder controle houden en komt eveneens in de sloot tot stilstand. De auto van de 33-jarige raakt bij het ongeval dusdanig beschadigd dat de brandweer haar uit haar benarde situatie moet bevrijden. Zij is licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De 25-jarige Vriezenveense bijrijder van de Aadorpse chauffeur wordt ter plaatse behandeld aan zijn hoofdwond. Het kenteken van de auto van de 33-jarige is ingenomen en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

In verband met het vele verkeer op de N36 is door Rijkswaterstaat besloten de bergingswerkzaamheden 's avonds om 19.30 uur voort te zetten. (09-004775)

Rosita de Vries / Sandra Tiethoff: 053-455558


---- --