Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op vrijdag 9 januari en dinsdag 13 januari heeft het college onder andere het volgende besluit genomen:

13-01-2009
Capelle pakt debiteuren Sociale Zaken in het buitenland aan De gemeente gaat debiteuren die in het buitenland verblijven en hun schuld aan Sociale Zaken niet willen terugbetalen, aanpakken. De gemeente doet dit door de schuld door Incassobureau Total Credit Management Netherlands (TCM) te laten innen.

Op dit moment staat een bedrag van ^ 863.000,00 aan buitenlandse vorderingen open. Het gaat onder andere om vorderingen van mensen die een lening hadden voor de inrichting van hun woning, die ten onrechte bijstand hebben ontvangen of hebben gefraudeerd, maar ook om mensen die onderhoudsplichtig zijn voor hun ex-partner en/of hun kinderen.

Incassobureau TCM verricht al met succes invorderingen in het buitenland voor de gemeente Rotterdam en doet dit vanaf 1 januari 2009 voor de gemeente Capelle aan den IJssel. TCM is bereid op basis van 'no cure no pay' haar werkzaamheden te verrichten. Als TCM een incasso succesvol uitvoert, is vijftig procent van het ingevorderde bedrag voor hen. TCM beoogt een resultaat van dertig procent. Dit betekent dat in 2009 naar verwachting ^ 260.000,00 teruggevorderd gaat worden. Met TCM is afgesproken dat 2009 als pilotjaar te beschouwen en aan het einde ervan de resultaten te evalueren.