Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Januari

* | Centrale As ter inzage

Centrale As ter inzage

Voorontwerp inpassingsplan is er. Tot begin maart 2009 kunt u op dit voorontwerp reacties insturen.

Vanaf dinsdag 20 januari tot en met maandag 2 maart 2009 ligt het voorontwerp provinciaal inpassingsplan De Centrale As ter inzage. Het voorontwerp is de eerste stap in het opstellen van een definitief provinciaal inpassingsplan voor De Centrale As. Dit provinciaal inpassingsplan voorziet in de juridisch-planologische basis voor de aanleg van De Centrale As.

Het voorontwerp inpassingsplan ligt verder voor iedereen ter inzage op onderstaande plaatsen:

- provinciehuis, Snekertrekweg 1 in Leeuwarden
- projectbureau De Centrale As, Florynwei 3c in Burgum
- gemeentehuis Tytjerksteradiel, Raadhuisweg 7 in Burgum
- gemeente Dantumadiel, Paardebloem 4 in Damwâld
- gemeente Dongeradeel,Koningsstraat 13 in Dokkum
- gemeente Smallingerland, Gauke Boelensstraat 2 in Drachten

Ook staat het voorontwerp vanaf 20 januari op internet, www.decentraleas.nl. U kunt inspreken door op die website een formulier in te vullen of door een schriftelijke reactie te adresseren aan:
Provincie Fryslân
t.a.v. College van Gedeputeerde Staten
Postbus 213
9250 AE Burgum
Bent u niet in de gelegenheid om schriftelijk te reageren, dan kunt u mondeling inspreken bij de balies Bouwen en Wonen in de gemeentehuizen van Dongeradeel, Dantumadeel, Tytsjerksteradiel en Smallingerland, het projectbureau De Centrale As en het provinciehuis in Leeuwarden. Op deze plaatsen is iemand aanwezig die uw reactie noteert.

Informatietrailer De Centrale As

Om u zo goed mogelijk te informeren over het voorontwerp provinciaal inpassingsplan gaat de projectorganisatie De Centrale As het gebied in met een trailer vol informatie. In de trailer ligt het voorontwerp inpassingsplan ter inzage, krijgt u informatie over het voorontwerp, hoe u kunt inspreken en wat er wordt gedaan met uw reactie. Een film neemt u mee over en langs het nieuwe traject en u kunt bijpraten met de mensen die werken aan de plannen voor De Centrale As. Daarnaast is er ook informatie over de gebiedsontwikkeling en de kansen die De Centrale As biedt voor de dorpen in het gebied. Kijk voor plaatsen waar de trailer komt op www.decentraleas.nl