Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Januari

* | Een kasteel in Opeinde?

Een kasteel in Opeinde?

De website www.wijbouweneenwijk.nl waarop iedereen mag meedenken over de nieuwe wijk in Opeinde blijft ook de komende tijd nog online. De website heeft inmiddels 105 geregistreerde leden en een grote groep regelmatige bezoekers.

De ideeënbus op de website is goed gevuld met ruim 100 ideeën. Elke week kiest de redactie daaruit een idee van de week. Uit deze ideeën kiezen de bezoekers van de website elke maand het idee van de maand. Vorige maand werd het tweede idee van de maand gekozen. Met 37,9% van de stemmen kwam het idee van Mieke Burggraaff uit Nijmegen als winnaar uit de bus. Zij beschrijft een manier om energie uit planten op te wekken. Deze week werd voor de derde keer een idee van de maand gekozen. De meeste stemmen (37,2%) waren voor een inwoner van Opeinde en zijn idee voor de bouw van een 'kasteel'. Het kasteel zou volgens hem gebouwd moeten worden aan het water en bestaan uit units die ge- en ontkoppeld kunnen worden al naar gelang de wens van de bewoners. Een alleenstaande starter zou dan 1 unit kunnen krijgen en een groot gezin neemt er 2,3 of 4. Dit is slechts een greep uit de ideeën, er staat natuurlijk nog veel meer op de website! Zo wordt er gediscussieerd over vernieuwende vormen van straatverlichting en zijn er diverse ideeën over het creëren van nieuwe openbare voorzieningen in het dorp. Ook zijn er al enkele meer uitgewerkte concepten. Zo heeft de bedenker van het veelbesproken idee 'Kolonisten van Opeinde' onlangs een bestand gepost waarin hij het plangebied in Opeinde in woord en beeld analyseert en vergelijkt met andere innovatieve manieren van wonen.

Fotowedstrijd
Vorige maand is ook een fotowedstrijd gestart waarbij we u vragen om foto's van mooie, leuke, gekke, interessante gebouwen in te sturen. De winnaar van de fotowedstrijd ontvangt een MP4 speler. Kijk op www.wijbouweneenwijk.nl hoe u mee kunt doen. Heeft u geen computer met internet, maar wel een mooie (oude) foto, neem dan contact op met de afdeling communicatie van de gemeente (0512-581234). Dan zullen wij er voor zorgen dat uw foto op de website geplaatst wordt.