CNV: "Management Philips moet ook op zichzelf bezuinigen"

14/01/2009 15:44

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Metaal en elektro (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 14 januari 2008


------

CNV Metaal en elektro onaangenaam verrast door loonsignaal Philips

"Management Philips moet ook

op zichzelf bezuinigen"

De leden van de raad van bestuur en directie van Philips moeten ook op zichzelf bezuinigen. Alleen dan valt te verteren wat Philips zijn medewerkers voorschrijft per brief: geen loonsverhoging om veilig de (economische) winter door te komen. Zo reageert bestuurder Arthur Bot op de woensdag bekend geworden mededeling van de Philips-directie dat de loonperiodieken niet of nauwelijks zullen worden toegekend.

"Philips onderbouwt in het geheel niet waarom er moet worden gesneden in de beloning van mensen. De mensen moeten het doen met de mededeling dat ze eigenlijk niet hoeven te rekenen op een loonsverbetering. In dat hele verhaal verzuimt de Philips-directie om ook maar iets te zeggen over de beloningsstructuur van de concernleiding en de mate van terughoudendheid aan die kant van de bestuurstafel. Dit neigt naar een statement als 'Help Philips de (economische) winter door'.

Gemakshalve zijn ook de vakbonden maar overgeslagen in het proces dat hoort bij zo'n oproep: uitleggen waarom dat dan allemaal zo dringend nodig is. Dan moet je ook niet al te gemakkelijk op draagvlak rekenen, lijkt me.

Een luid en duidelijke verklaring van de directie en raad van bestuur dat ook daar wordt afgezien van salarisverbeteringen kan alsnog helpen voor dat draagvlak. Dat is wel het minste wat ik dan eis."

Bot heeft zijn reactie uiteraard ook kenbaar gemaakt aan Philips. "Ik verkeer in hooggespannen verwachting omtrent het antwoord van het concern."





http://www.cnvbedrijvenbond.nl