Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 14 januari 2009


* ONDERZOEK NAAR STEEKINCIDENT: VERDACHTE AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord doet onderzoek naar een steekincident dat dinsdagavond plaatsvond. Rond half acht werd het incident aan de Idenburgstraat gemeld bij de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. In de woning troffen ze een 61-jarige man aan. Hij had een steekwond in zijn borst. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer naar het Erasmus MC gebracht. Woensdagochtend was zijn situatie stabiel. Ter plaatse werd de verdachte van de steekpartij, een 26-jarige Rotterdammer, aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. De politie vermoedt dat het steekincident een uit de hand gelopen burenruzie is.


* VERLICHTINGSCONTROLE GEHOUDEN
SCHIEDAM - Weggebruikers die zich zonder verlichting in de donkere ochtenden avonduren op de weg bevinden zijn vrijwel onzichtbaar voor andere verkeersdeelnemers. Om hen hier bewust van te maken en hen zichtbaar hun weg te laten vervolgen hield de politie dinsdagochtend tussen half acht en kwart over acht een controle op de PJ Troelstralaan, het Hazepad, de Nieuwe Damlaan en het Stationsplein. In totaal kregen 91 personen een bekeuring. De Lichtblauwe brigade van de gemeente deelde lampjes uit die direct op de fietsen gemonteerd konden worden.


* POLITIE ONDERZOEKT POGING INBRAAK
MAASSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een poging inbraak. Op de Dr. A. Schweitzerstraat is zaterdagochtend vroeg rond kwart voor één een poging inbraak geweest bij MSV'97. Op meerdere plaatsen was er geprobeerd om een deur te openen. Daarbij is flinke schade veroorzaakt aan de deur en muur. Doordat het alarm is afgegaan zijn de daders ervandoor gegaan. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt eventuele getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om te bellen met de recherche van district Waterweg-Noord via 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.


* GETUIGEN BRAND GEZOCHT
ROCKANJE - Politiepersoneel van het district de Eilanden zoekt getuigen van de brandstichting in een school aan de Dwarsweg. Oudejaarsnacht vlak voor de jaarwisseling ontstond in het opberghok van de school brand. Het speelmateriaal voor het buitenspelen ging hierbij in vlammen op. Een getuige zag drie jongens wegrennen vlak na het ontstaan van de brand. De politie is nu op zoek naar meer getuigen of mensen die mogelijk informatie hebben die kan leiden tot de aanhouding van verdachten.

Politiewinkel
Was u getuige of heeft u informatie die mogelijk nuttig kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met de medewerkers van het wijkteam Brielle/Westvoorne via telefoonnummer 0900-8844. Kent u de dader(s), maar kennen zij u ook, dan kunt u ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Natuurlijk kunt u ook langskomen in de Politiewinkel aan de Raadhuislaan 32. De Politiewinkel is elke woensdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. In de winkel kan geen aangifte gedaan worden maar u kunt er wel met een medewerker van het wijkteam problemen omtrent veiligheid bespreken. Op een ander tijdstip langskomen kan ook, maar maak dan een afspraak met een van de medewerkers van het wijkteam of buurtagente Desiree Klaasse, via het algemene politietelefoonnummer 0900-8844.


* FIETSVERLICHTINGSCONTROLE GEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Fietsers die zonder licht de weg op gaan in de donkere ochtend- en avonduren zijn vrijwel onzichtbaar voor andere weggebruikers. Zij worden pas laat opgemerkt en hierdoor ontstaan er gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken houdt de politie regelmatig controles. Dinsdag werden fietsers gecontroleerd op de Meeuwenlaan tussen half acht en half negen. In totaal reden er deze ochtend 27 personen zonder verlichting. Zij hebben een bekeuring gekregen.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING IN OUDEJAARSNACHT

HELLEVOETSLUIS - Een speciaal team van agenten dat is geformeerd om misdrijven die gepleegd zijn tijdens de jaarwisseling te onderzoeken heeft drie verdachten aangehouden voor een mishandeling. Een politieman die deze jaarwisseling vrij was en Oud en Nieuw met zijn gezin vierde, zag rond 00.40 uur dat op de Linde een vrouw die met twee anderen langs geparkeerde auto's liep, een ruitenwisser van een auto brak. Hij hield de vrouw aan terwijl de buurman de politie belde. Eén van de andere twee vrouwen belde echter om hulp waarop vijf mannen de politieman aanvielen en hem sloegen en schopte. Ondanks dat hij zich als politieman kenbaar maakte achtervolgde de mannen hem zijn tuin in. Toen hij één van de mannen herkende en bij naam aansprak gingen de verdachten vandoor.

Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek zijn de afgelopen week twee mannen van 29 en 38 jaar en een vrouw van 24 jaar aangehouden. Zij hebben inmiddels een dagvaarding voor de rechtbank ontvangen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


* AUTOTRAPPER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van het district Rotterdam-Centrum hielden in de nacht van dinsdag op woensdag een jongeman aan. De 20-jarige Rotterdammer trapte op de Meent tegen verschillende auto's aan. Vervolgens liep hij langs het politiebureau. Aangezien cameratoezicht had gezien dat de Rotterdammer de auto's vernielde kon hij direct het politiebureau in geholpen worden door de agenten. Hij heeft bekeuringen gekregen voor openbare dronkenschap en baldadigheid.


* VERMIST MEISJE WORDT HERKEND EN IS WEER TERECHT

ROTTERDAM-RIJNMOND - De politie heeft het meisje dat vermist was, de 14-jarige Mandy van Drunen, teruggevonden na een tip van een oplettende getuige. Woensdagochtend rond half negen zag een oplettende getuige in buslijn 70 in de omgeving van Beverwaard / IJsselmonde het vermiste meisje. Ze belde daarop naar een bekende, die daarop de politie informeerde. Agenten hielden daarop de buslijn staande op de Molièreweg en gingen de bus in. De getuige vertelde de politiemensen dat het meisje de bus zojuist had verlaten. Het politiepersoneel stelde daarop direct een onderzoek in de omgeving in en troffen het meisje in het gezelschap van twee jongens aan. Deze personen zijn hierop aangehouden en het drietal is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN MET VERDOVENDE MIDDELEN

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft twee mannen aangehouden na een anonieme tip. Dinsdagmiddag stelden agenten een onderzoek in een woning aan de Doedesstraat na een anonieme tip. Op dat moment was de verdachte niet in het huis aanwezig. Agenten hebben daarop gepost in de omgeving. Kort daarop verscheen de auto met de verdachte daarin. Hij reed met iemand mee. De bestuurder wilde nog wegrijden, maar werd staande gehouden door de agenten. De 29-jarige Rotterdammer bleek geen rijbewijs te hebben en tevens reed hij in de auto van zijn ex, die hij zonder toestemming had meegenomen. Hierop is de woning van de 21-jarige bewoner van de Doedesstraat doorzocht. In de huis zijn diverse verdovende middelen aangetroffen en henneptoppen. Ook vonden zij 1250 euro in contanten, een weegschaaltje en een vals biljet van 50 en 100 euro. Deze zijn in beslag genomen door politiemensen. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING
ROTTERDAM - Politieagenten onderzoeken ene mishandeling op de De Pintostraat. Hier ontstond dinsdagmiddag rond drie uur een burenruzie. Tijdens deze ruzie besloot een 39-jarige man zijn 22-jarige buurvrouw verschillende malen te slaan en te schoppen. Zij raakte hierdoor zodanig gewond dat ambulancepersoneel haar naar het Sint Franciscus Gasthuis te brengen. Hier bleek zij een gebroken rib en een hersenschudding te hebben. De gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in de buurt in naar de verdachte. Hij werd aangetroffen bij de Tramremise. Hier is hij aangehouden. De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE: TWEE PERSONEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politieagenten van het district Zuid fouilleerden dinsdag preventief passanten in Oud-Charlois en Carnisse. Over de gehele dag werden er 75 personen en 26 voertuigen gecontroleerd. In de Gouwstraat werd in een taxi een nepvuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De 44-jarige Rotterdamse taxichauffeur heeft hier een bekeuring voor gekregen. Op de Wolphaertsbocht werd in een personenauto een kleine hoeveelheid cocaine aangetroffen. De 35-jarige Hellevoetse automobilist is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Op de Utenhagestraat werd een 20-jarige Rotterdammer gefouilleerd. Hij bleek 70 gripzakjes met poeder bij zich te dragen. Het ging hierbij om heroine en cocaine. De man is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* VIER AANHOUDINGEN NA INBRAAK
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft vier aanhoudingen gepleegd na een inbraak in een woning. Dinsdagavond rond kwart voor negen kreeg de politie melding van een oplettende getuige van een inbraak heterdaad in een woning aan het Eiberpad. Daar zouden diverse personen via de achterzijde de woning zijn ingegaan. De woning werd direct door meerdere politie-eenheden omsingeld; in een achterpad kon direct een 17-jarige Rotterdammer worden aangehouden door agenten. De anderen zouden in de woning aanwezig zijn. Agenten gingen de woning in, ondersteund door een politiemedewerker met een politiehond. De verdachten probeerden te vluchten via het dak, waarbij één verdachte van het dak is gesprongen. Deze 15-jarige Rotterdammer werd direct door agenten beneden aangehouden. Een andere 15-jarige Rotterdammer was bij de buren naar binnen gegaan en werd daar aangehouden. Deze verdachte probeerde daar nog de TV mee te nemen uit deze woning. De vierde verdachte, een 18-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats is door politiemensen aangehouden op een achterpad. Politiemensen hebben een sporttas in beslag genomen waarin ondermeer een computer zat. Ook namen agenten een kleine hoeveel geld, sieraden en paspoorten in beslag. De vier zijn ingesloten voor nader onderzoek. Van de minderjarige verdachten zijn de ouders in kennis gesteld. De politie onderzoekt de toedracht.