Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 14-01-2009

Arrestatie na gewapende overval in Breda

BREDA: De politie heeft vanmorgen in een woning in Breda Noord een 19-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van de overval vanmorgen op een 36-jarige vrouw aan de Doornikstraat. De politie kwam de verdachte door uitgebreid al eerder gestart recherche onderzoek op het spoor. De verdachte is in verzekering gesteld. Er wordt onderzocht of de nu aangehouden verdachte voor meer overvallen in aanmerking komt. De politie is ondanks deze aanhouding nog steeds op zoek naar getuigen van deze en andere recente overvallen, zij kunnen bellen met 0900-8844.

Een 36-jarige bewoonster aan de Doornikstraat is vanmorgen omstreeks 08.00 uur het slachtoffer geworden van een overval. Ze werd aan de achterzijde van haar woning geconfronteerd met een overvaller. Hij bedreigde haar met een mes. De dader is er uiteindelijk met geringe buit vandoor gegaan.

Er is kort na de melding in een straal van 5 kilometer een SMS-Alert bericht verstuurd. Hierin werd het navolgende vermeld: POLITIEBERICHT: Beroving+wapen Breda. Doornikstraat, licht getinte man,1.80 l, do.krulhaar, zwart jack (michelinmannetje)met capuch en bontkraag, slagersmes 30cm, afzender 0900-8844.

De politie heeft vanmorgen direct een uitgebreid onderzoek naar de dader ingesteld. Ook is een buurtonderzoek verricht, de technische recherche is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek. De
recherche heeft vanmorgen omstreeks 11.40 uur, in verband met deze overval, een 19-jarige verdachte aangehouden in een woning in Breda Noord. In deze en in nog een andere woning in dezelfde wijk is onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking ingesteld.

Een eerste reactie van Dick Schouten, plv korpschef: 'Ik ben blij dat we vandaag opnieuw 4 overvallers hebben aangehouden. Dat brengt de teller deze week op 6 aanhoudingen, dat is goed nieuws en een stap in de goede richting. Op dit moment draait binnen het korps een
grootschalig onderzoek op overvallen. Overvallen hebben bij ons de hoogste prioriteit en wij zetten hier heel veel politiecapaciteit op in. Het korps blijft deze aanpak voortzetten en we doen er alles aan dit zeer irritante delict met zoveel impact voor de betrokkenen een halt is toegeroepen. Dit kan zo echt niet langer doorgaan.'

Winkeldief zit liever in de bajes

"Ik ben dakloos en ik zit liever in een bajes dan dat ik als een hond op straat loop zonder geld en eten" dat verklaarde een 36-jarige dakloze uit Breda. De man werd gistermiddag betrapt bij een
winkeldiefstal in een kledingzaak. Hij liep met een jas en een sjaal naar buiten zonder deze af te rekenen. Een verkoopster hield hem buiten tegen en waarschuwde de politie. De man wachtte zonder
problemen de komst van de politie af. Hij is na overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. Hij heeft nog drie andere zaken tegen hem open staan. De verdachte hoopt dat die zaken samengevoegd worden bij de rechter zodat hij zijn straf meteen uit kan zitten. Hij benadrukte dat hij nu niet naar buiten wil.

Betrokkene verkeersongeval onder invloed van alcohol

BREDA: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.00 uur op de Kloosterlaan een 31-jarige Bredanaar die betrokken was bij een verkeersongeval aangehouden ter zake rijden onder invloed. De
automobilist had twee fietsers aangereden. Hij vertelde de agenten dat het ongeval gebeurde omdat hij afgeleid was door zijn dochtertje die achterin de auto zat. Toen hij zich weer naar voren richtte, zag hij plotseling twee fietsers voor zich die hij niet meer kon ontwijken. De twee fietsers raakten niet gewond wel is een van de rijwielen beschadigd. De automobilist blies 310 ugl. Hij had naar eigen zeggen drie wijntjes gedronken.

Twee keer dronken achter het stuur

BREDA: Dinsdagavond is in Breda een 22-jarige Bredanaar maar liefst twee keer betrapt op het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De 1e keer omstreeks 21.30 uur werd hij op de Haagweg aangehouden. Na zijn verhoor waarin hij verklaarde drie biertjes te hebben gedronken en twee joints te hebben gerookt, is hij kennelijk weer in zijn auto gestapt. Hij werd omstreeks 23.30 uur op de Dijklaan weer staande gehouden. Bij de 1e controle blies hij 665 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum. Dezelfde man werd op 26 juli 2008 ook al betrapt op het rijden onder invloed.

BREDA: Op de Lunetstraat is vannacht omstreeks 01.05 uur een 33-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 665 ugl. Hij wilde geen verklaring afleggen. De politie kwam de man op het spoor omdat hij geen voorrang verleende aan de politieauto. Ook hier gaat het om een hardleerse bestuurder die al drie keer eerder voor hetzelfde feit is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Arrestatie na huiselijk geweld

BAVEL: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 18.30 uur in een woning in Bavel een 38-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld, bedreiging, vernieling en huisvredebreuk. De man was de woning van zijn ex vriendin binnen gedrongen door een ruit naast de voordeur in te slaan. De vrouw die, door een telefoontje van hem al het vermoeden had dat hij in aankomst was, had zich uit angst in de slaapkamer verschanst. Hij trapte vervolgens de deur van de slaapkamer aan. Hij eiste van zijn ex vriendin dat zij met hem bier en cocaïne ging kopen. Op dat moment kwam de al gealarmeerde politie ter plaatse die de verdachte heeft aangehouden. Zijn ex-vriendin heeft aangifte gedaan. Ze verklaart dat meerdere keren door haar verslaafde ex vriend is mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag in een bouwmarkt aan de
Grenssteen een 44-jarige Bredanaar aangehouden ter zake
winkeldiefstal. De winkeldief, een veelpleger, had een soldeerbout en een stanleymes gestolen. Hij had de goederen in zijn jaszak gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Hij is conform afspraken over de aanpak van veelplegers in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden voor drugsbezit

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur tijdens een controle op de Middellaan een 38-jarige Bredanaar aangehouden ter zake de opiumwetgeving. De man had 12 ponypacks (12 x 0,4 gram) cocaïne bij zich en een brok hasj. Hij is in verzekering gesteld. Hij verklaart de drugs te hebben voor eigen gebruik.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-01-2009 15:40 | © Regio Midden en West Brabant |