Gemeente Bodegraven

Nieuw aanbod voor buitenschoolse activiteiten

jongen met voetbal.jpg

Het project BrAvO! gaat van start in Bodegraven. BrAvO! staat voor Brede Activiteiten voor Ontwikkeling en geeft leerlingen van de basisschool de kans om zich te ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur, muziek, kunst en educatie. BrAvO! organiseert ieder half jaar een buitenschools activiteitenaanbod voor de jeugd.

Begin maart gaat het project van start en kunnen alle leerlingen die op de basisschool zitten (groepen 1 tot en met 8) zich inschrijven. Het aanbod is divers en bestaat onder andere uit theaterles, djembe en tai chi tao.

In de loop van februari komt er een folder uit met daaraan een antwoordkaart, waarmee de kinderen zich kunnen inschrijven. De folder wordt uitgedeeld aan alle leerlingen op de basisscholen en is daarnaast verkrijgbaar bij verschillende openbare gelegenheden zoals de bibliotheek, het Evertshuis en Rijngaarde. De ingevulde antwoordkaarten kunnen de leerlingen inleveren bij de scholen of bij het Evertshuis.

BrAvO! is een uitwerking van de brede school en een vervolg op het project Kies voor Hart en Sport. In het project werken verschillende organisaties samen: scholen, kinderopvang, Stiching Welzijn Ouderen Bodegraven (SWOB), bibliotheek, peuterspeelzaal en cultureel centrum het Evertshuis en de gemeente. Het Evertshuis voert het project uit in opdracht van de gemeente.