Politie Hollands Midden

Persberichten 14/01 middag

Regio, 14-01-2009

Oegstgeest Pizzakoerier aangereden; Politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de President Kennedylaan. Zondag 4 januari rond 17.40 uur werd daar een 17 jarige pizzakoerier uit Leiden op zijn bromfiets aangereden. De jongen kwam ten val en naast een beschadigde bromfiets hield hij een pijnlijke enkel aan het voorval over. De auto die hem van achteren was genaderd, reed met onverminderde vaart door. Vermoedelijk gaat het om een zwarte auto waarvan ten tijde van de aanrijding de achterlichten niet branden. De politie hoopt dat er mensen zijn die meer kunnen vertellen over deze aanrijding, auto of andere informatie hebben die kan helpen dit misdrijf op te lossen. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Oegstgeest. Dit kan via 0900-8844.

Leiderdorp Gaatjesboorder actief De politie waarschuwt inwoners voor een actieve gaatjesboorder. In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 januari werd bij vijf woningen op deze manier ingebroken. Er werden diverse goederen gestolen. Het gaat om een woning aan de Coornhertdreef, de Vossiuslaan, de Lisdoddekreek, de Klimopzoom en de Camphuysendreef. De methode van het gaatjesboren is vrij simpel. Met een boor wordt een gat geboord in raamstijl of deur terhoogte van raam- of deurboompjes. Als ze niet afgesloten zijn kunnen ze op eenvoudige wijze via het geboorde gat uit hun sluiting worden gelicht waarna raam of deur geopend kan worden. De beste remedie tegen deze methode is het bevestigen van afsluitbare sluitingen die voldoen aan het Keurmerk Veilig Wonen. De politie is met een onderzoek begonnen en vraagt inwoners alert te zijn en verdachte situatie direct aan de politie te melden.

Alphen a/d Rijn Politie waarschuwt voor oplichters Politie Hollands Midden waarschuwt voor een oplichter die actief is binnen uw regio. Twee bewoners van 75 en 80 jaar uit Alphen aan den Rijn zijn onlangs slachtoffer geworden van een licht getinte man van ongeveer tussen de 18 en 23 jaar. De oplichter deed zich voor als medewerker van TNT Post. Hij kwam een pakket afleveren en de bewoner moest daarvoor 0,98 pinnen via een mobiel betalingsautomaat. Vervolgens bleek dat de transactie was mislukt in verband met een storing. De postbezorger zou de volgende dag terug komen, maar dat is nooit gebeurd. Daarna bleek dat hun bankrekening was geplunderd. Wees dus alert! Vraag altijd naar legitimatie en geef vooral nooit uw pincode af. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Bel bij verdachte omstandigheden altijd direct de politie.

Gouda Politie zoekt getuigen van aanrijding met fietsende vrouw De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Hugo de Vrieslaan. Woensdag 17 december rond 14.00 uur stak daar een 72 jarige vrouw uit Reeuwijk met haar fiets over naar het winkelcentrum. Zij werd toen geraakt door een rode auto en kwam ten val. De vrouw liep daardoor een gekneusde hiel en gescheurde enkelband op. Haar hondje dat achterop de fiets in een mand zag, bleef ongedeerd. De auto reed met onverminderde snelheid door. De vrouw werd op de been geholpen door omstanders en is daarna naar huis gelopen. De politie vraagt deze omstanders om hun informatie over dit ongeval door te bellen naar de politie in Gouda. Dit kan via 0900-8844. Deze informatie kan bijdragen tot het oplossen van dit misdrijf.