14/01/2009 16:45

Pedigree

Adoptie Plan brengt EUR 103.634 op voor Nederlandse dierenasielen

Het PEDIGREE(R) Adoptie Plan heeft tot nu toe ruim EUR 103.000 opgebracht voor de Nederlandse asielhonden. Van iedere verkochte verpakking gaat twee eurocent direct naar de Dierenbescherming. Zij gebruiken het geld voor de aanleg en inrichting van speelweiden voor asielhonden bij door de Dierenbescherming erkende asielen. Het ingezamelde bedrag werd op woensdag 14 januari overhandigd aan Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming. Jorg Oostdam van PEDIGREE(R) laat in een reactie weten: "We zijn in oktober 2008 gestart met het Adoptie Plan om asielhonden te helpen. Voor ons is deze campagne een groot succes, want we hebben méér opgehaald dan verwacht. Bovendien hebben we met de campagne de asielhonden een stem gegeven, waardoor hondenliefhebbers in actie zijn gekomen." Frank Dales voegt daaraan toe: "We hopen dat meer mensen nu de weg naar een Dierenbeschermingsasiel vinden, waardoor honden er minder lang hoeven te zitten. En voor de dieren die gedwongen wel in het asiel zitten, wordt de tijd prettiger als ze zich kunnen laten gaan op goed ingerichte speelweiden."

Help ons honden helpen

De actie zou op 15 januari 2009 eindigen, maar is vanwege het grote succes verlengd tot 31 maart. Ook de komende maanden dragen consumenten met een PEDIGREE(R)-aankoop dus nog een steentje bij aan de opbrengsten voor de Dierenbescherming. Wilt u meer weten over het PEDIGREE(R) Adoptie Plan en hoe u kunt helpen, kijk dan op www.pedigree.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.pedigree.nl