Veronica's V-Academy lanceert Kink TV

14/01/2009 17:15

Yellow Communications

Hilversum, 14 januari 2009 - Vandaag lanceerden de studenten van V-Academy op feestelijke wijze Kink TV, het online tv kanaal van radiozender Kink FM. Kink TV, Real Music Television zendt de crossmediale formats uit die de studenten tijdens hun stageperiode van vijf maanden ontwikkelen en uitwerken. Kink TV is te bekijken via www.kinkfm.tv. Met Kink TV wordt het merk Kink FM verbreed en het online platform uitgebreid, hierdoor kan Kink FM nog meer bieden aan haar doelgroep.

De eerste groep V-Academy studenten heeft de afgelopen vijf maanden vier formats uitgewerkt tot kant-en-klare crossmediale producties:


- 2Days: Studenten volgen gedurende twee dagen een band of artiest op de voet. In de eerste serie maken kijkers kennis met onder andere Diesel Disko, Ian Britt, Kensington en Turk.


- Album Top 5: Kink FM DJ's interviewen elkaar over hun vijf favoriete albums van dit moment.


- CollaborHate: Twee verschillende muzikale acts duiken samen een dag de studio in met een opdracht: schrijf samen een nummer en perform dit aan het einde van de dag. Zo zijn onder andere Mr. Love & The Stallions, Nobody Beats The Drum, Beef, Leona en Lavinia Meijer al de CollaborHate studio ingedoken.


-(On)Bekend: Welke gezichten gaan er schuil achter de stemmen die je hoort op Kink FM? Via Twitter, foto's, video's en kinkfm.com maakt (On)Bekend de DJ's bekend.

Kink FM en V-Academy zijn beide onderdeel van de Veronica Holding. V-Academy is de kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten die tijdens een stage opgeleid worden tot crossmediale professionals. De eerste groep studenten startte in september 2008. In februari 2009 start de tweede groep van tien studenten aan de V-Academy.

Internet

www.v-academy.nl

www.kinkfm.com

www.kinkfm.tv





http://www.v-academy.nl