VVD


14-1-2009

VVD laakt handelen OM Almelo inzake falende neuroloog

VVD-woordvoerder Fred Teeven vindt het te gek voor woorden dat het Openbaar Ministerie in Almelo de gedupeerden van een falende neuroloog nog steeds geen uitsluitsel heeft gegeven over het al dan niet vervolgen van deze man.

De arts - die werkzaam is bij streekziekenhuis Twente - heeft tegen zo'n dertig patiënten ten onrechte gezegd dat zij ongeneeslijk ziek waren en dat zij leden aan Alzheimer, Parkingson of MS. De patiënten hebben door deze diagnose jaren lang onnodig zware medicijnen geslikt. De slachtoffers hebben hiervan begin 2007 aangifte gedaan, maar hebben nog steeds niet te horen gekregen of de arts wel of niet wordt vervolgd.

Teeven: "De slachtoffers van deze arts wachten al veel te lang op een reactie van het Openbaar Ministerie in Almelo. Deze zaak heeft kennelijk geen prioriteit. Dat vind ik opmerkelijk, gezien het feit dat de minister de Kamer heeft mede gedeeld dat er juist meer aandacht zou komen voor de bejegening van slachtoffers. Het tijdig informeren van slachtoffers over het eventueel niet verder vervolgen van verdachten is daarnaast een kerntaak van het OM."

Klik hier voor de vragen die Fred Teeven hierover heeft gesteld aan de minister van Justitie.

13 januari 2009

Fred Teeven: f.teeven@tweedekamer.nl