Gemeente Hilversum

Convenant keurmerk veilig ondernemen.

publicatiedatum: dinsdag 13 januari 2009

Inleiding
Op 12 januari 2009 is tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de winkeliersvereniging de Gijsbrecht en omstreken het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen ondertekend.
Zowel de heer Vogels, voorzitter van de winkeliersvereniging, als burgemeester Bakker hebben in hun toespraak hier bij stilgestaan. De partijen die ondertekenden, waren gemeente, brandweer, politie, ondernemers, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding.
Bij het convenant is een plan van aanpak. Daarin staan maatregelen die volgens een bepaald tijdpad worden opgepakt en uitgevoerd.

Doelen
Enkele doelen daarvan zijn: een beter resultaat in het beheer van het winkelgebied, minder criminaliteit dus een verbetering van de veiligheid, een betere inrichting van de voorzieningen (straatmeubilair) en verbetering van de contacten tussen de ondernemers onderling en met de instanties. Korte lijnen zijn erg belangrijk. Contactpersonen worden in beeld gebracht en zij moeten elkaar dus beter weten te vinden.

Eerste ster
Een vertegenwoordiger van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel heeft bij deze gelegenheid de eerste ster voor dit project uitgereikt. Dit is een beloning voor de behaalde resultaten tot dusver en dient ter stimulering.

Op de link hiernaast kunt u het convenant en het plan van aanpak zien.