Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 14-01-2009

Drie overvallers op heterdaad gearresteerd in Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen 14 januari drie verdachten kort na een gewapende overval gearresteerd. Direct na de melding van het misdrijf gingen alle beschikbare agenten de straat op om uit te kijken naar de daders en de vluchtauto, waarvan het signalement bekend was. Ook verzond de politie een SMS-Alert bericht.

De overval vond om 09.14 uur plaats bij een dierenspeciaalzaak aan de Korvelseweg. Drie mannen bedreigden het personeel met een mes en een vuurwapen. De daders gingen er vandoor in een zwarte Fiat Punto. Meteen na de melding kregen 1.743 deelnemers een SMS-Alert van de politie een berichtje op hun mobiele telefoon met het verzoek om uit te kijken naar de bewuste vluchtauto.

Om 09.37 uur vond er ook een overval plaats op een drogisterij, annex postagentschap op het Bart van Peltplein. Ook hier moest het aanwezige personeel geld afstaan.

Rond diezelfde tijd kwam op het nabij gelegen Julianapark een
motoragent de gezochte Fiat Punto tegen. Er ontstond een aanrijding. De agent kwam ten val en raakte licht gewond. De agent heeft
vervolgens met zijn dienstwapen enkele schoten afgevuurd. Daarbij vielen geen gewonden. Even verderop (hoek: Oude Lind / Lovense Kanaaldijk) botste de Fiat Punto tegen een lantaarnpaal. De
inzittenden lieten de auto achter en vluchtten te voet weg in de richting van Tilburg Noord. In de Componistenbuurt zijn kort daarna de drie verdachten aangehouden en ingerekend. Het gaat om drie
twintigjarige mannen uit Tilburg. Zij zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.
Naar het zich thans laat zien zijn de verdachten vermoedelijke betrokken geweest bij beide overvallen. Op het SMS-Alert bericht zijn overigens diverse bruikbare reacties binnengekomen.

Een eerste reactie van Dick Schouten, plv korpchef naar aanleiding van arrestaties in Tilburg, Breda: 'Ik ben blij dat we vandaag opnieuw 4 overvallers hebben aangehouden. Dat brengt de teller deze week op 6 aanhoudingen, dat is goed nieuws en een stap in de goede richting. Op dit moment draait binnen het korps een grootschalig onderzoek op overvallen. Overvallen hebben bij ons de hoogste prioriteit en wij zetten hier heel veel politiecapaciteit op in. Het korps blijft deze aanpak voortzetten en we doen er alles aan dit zeer irritante delict met zoveel impact voor de betrokkenen een halt toe te roepen. Dit kan zo echt niet langer doorgaan.'

Brand in woning annex bedrijfspand

TILBURG: Op dinsdagavond 13 januari 2009 rukten brandweer en politie uit naar de Hultenseweg in Tilburg. Er was brand ontstaan een
bedrijfspand annex woning ontstaan. Het ging om een gerenoveerde boerderij waarin in woning en een bijbehorende woning. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het vuur ontstond rond 23.20 uur in het bedrijfsgedeelte, waar saunamaterialen lagen opgeslagen. Om de woning te kunnen sparen, schaalde de brandweer op naar 'grote brand' om zodoende voldoende aanvoer van bluswater te organiseren. Rond 01.30 uur was het vuur onder controle. Het nablussen heeft nog tot circa 04.00 uur geduurd. Het bedrijfsgedeelte is verloren gegaan. De woning is bespaard gebleven van de vlammen, wel was er sprake van de nodige waterschade. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen.

Twee auto's gestolen bij woninginbraken in Oisterwijk en Diessen

OISTERWIJK: Bij een woninginbraak in de Groenstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een Alfa 159 gestolen. Twee mannen vernielden rond 03.45 uur een ruit van de woning om binnen te komen. Ze namen de autosleutels mee en gingen er onder andere vandoor met de auto. De zwarte Alfa heeft het kenteken 23-ZD-KB. De auto staat internationaal gesignaleerd.

In Diessen werd woensdagmorgen rond 01.45 uur vanaf de oprit van een woning aan de Tongerloseweg een blauwe Mercedes E 270 (67-XV-HS) ontvreemd. Ook hierbij werd een ruitje vernield om de woning binnen te kunnen gaan. De Mercedes staat eveneens internationaal gesignaleerd.

De politie onderzoekt of beide autodiefstallen met elkaar verband houden.

Politie bekeurt snelheidsovertreders op Burgemeester Bechtweg

TILBURG: Het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft woensdag tussen 11.15 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Bechtweg. Van de 2033 passanten reden 113 bestuurders harder dan de plaatselijk geldende maximumsnelheid van 80 km/uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 115 km/uur.

Laatst gewijzigd 14-01-2009 18:25 | © Regio Midden en West Brabant |