Gemeente Barendrecht

Wethouder Van Deursen bezoekt de loungebus

BARENDRECHT (vrijdag 9 januari 2009) - Op woensdag 14 januari bezoekt wethouder Van Deursen de loungebus. De loungebus staat die avond van 19.00 uur tot 21.00 uur op de parkeerplaats van de supermarkt MCD aan de Marijkesingel te Barendrecht. De ambulant jongerenwerker van Stichting Alle-r-hande (Bas Huitink) heeft hier afgesproken met enkele (hang)jongeren vanuit de wijk Buitenoord.

Wethouder Van Deursen gaf op vrijdag 27 november jl. de officiële aftrap voor dit nieuwe initiatief van jongerenwerk. Die dag werd in de sleutelwerkplaats aan de Koedood de loungebus geïntroduceerd als eerste mobiele ontmoetingsplek voor jongeren in Barendrecht. Op maandag 1 december 2008 maakte de loungebus haar daadwerkelijke debuut met een proefrit door Barendrecht. Bij het gemeentehuis werd de loungebus bewonderd door een aantal jongeren en voorbijgangers. Sinds die tijd doet de loungebus verschillende locaties in Barendrecht aan. Een overzicht van tijden en locaties staat op
www.jongerenwerkbarendrecht.nl.

Minder overlast
De loungebus is een ontmoetingsplaats voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar. In de loungebus is altijd een jongerenwerker aanwezig is. De gedachte achter de loungebus is dat jongeren een eigen plek hebben en daardoor minder overlast op straat veroorzaken. Verder is de loungebus van alle gemakken voorzien, zoals banken, verlichting en aan de buitenkant zelfs een zonnescherm om onder te schuilen. Binnenkort worden er ook nog een televisie en spelcomputer in de loungebus aangebracht.


---------------------------------------------


Noot voor redacties