Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

A+O ondersteunt extra scholing metalektrobedrijven tijdens leegloopuren.

Regeling: 'Eenmalige additionele financiering van scholingsactiviteiten voor bedrijven met vraaguitval'... A+O stelt ¤ 2 miljoen beschikbaar.

Bij veel metalektrobedrijven zijn als gevolg van de wereldwijde kredietcrisis de activiteiten fors verminderd of zelfs tot stilstand gekomen. Hierdoor is de werkvoorraad sterk afgenomen en worden bedrijven geconfronteerd met leegloopuren. Op verschillende niveaus worden maatregelen getroffen om de gevolgen van de kredietcrisis op te vangen, zoals de Regeling Werktijdverkorting (WTV) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het opzetten van mobiliteitscentra om talent, vakmanschap en ervaring voor de sector te behouden.

Ook A+O wil haar steentje bijdragen:

Het bestuur van de Stichting A+O heeft ¤ 2 miljoen beschikbaar gesteld voor een éénmaligge additionele financiering van scholingsactiviteiten voor bedrijven met vraaguitval.

Op deze manier willen de sociale partners metalektrobedrijven ondersteunen die juist nù hun werknemers willen scholen om straks bij de conjuncturele opgang de juiste competenties op de juiste plaats in te kunnen zetten. Anticyclisch opleiden dus door nù extra in te zetten op persoonlijke ontwikkelingsplannen (pop's) en/of evc's (erkenning van verworven competenties).

Voor welke metalektrobedrijven?
Metalektrobedrijven die aangesloten zijn bij A+O en die te maken hebben met een omzetdaling van tenminste 10% (in vergelijking met bepaalde voorgaande maanden) kunnen zich tot 1 april 2009 aanmelden en een beroep doen op deze additionele regeling. Er is sprake van een reservering van de vergoeding waarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt, dus... 'op = op'.

Om de reserveringen te verdelen over grote en kleinere bedrijven is een staffel ontwikkeld.

De regeling zal zoveel mogelijk worden uitgevoerd in overeenstemming met de bestaande Financieringsreglementen van A+O. Basis is het bedrijfsopleidingsplan waarin staat aangegeven welke medewerker welke opleiding, cursus of training wanneer gaat volgen. Door aan te sluiten bij de bestaande financieringsreglementen kan A+O snel inspelen op de verwachte vraag van metalektrobedrijven. Op deze manier stimuleert A+O opleiden, scholen en employability van werknemers, al 25 jaar core business van dit Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds van de Metalektro. Onlangs heeft A+O een uitgebreide, digitale cursuscatalogus op de website gepubliceerd met daarin een passend cursusaanbod om deze periode van vraaguitval en onvoldoende werkvoorraad nuttig te besteden.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht