Ingezonden persbericht


De Langste Tekening van de Wereld

Meer dan 5 kilometer tekeningen voor Villa Pardoes

KAATSHEUVEL - Samen met bruynzeel-sakura viert Villa Pardoes woensdag 14 januari groot feest! Diverse basisscholen, kinderen thuis, bedrijven en vrijwilligers uit verschillende Europese landen en zelfs uit Japan én China hebben druk meegetekend en gekleurd. Met een geweldig resultaat: in totaal zijn er ruim 36.000 tekeningen met een lengte van meer dan 10 km binnengekomen! Een fantastisch resultaat, want de uitdaging voor Villa Pardoes is daarmee ruimschoots gehaald!

bruynzeel-sakura en Villa Pardoes
2008 was een goed en kleurrijk jaar voor bruynzeel-sakura. Het 60 jarig jubileum werd gevierd en een ludieke promotie vond plaats; De Langste Tekening van de Wereld. " Ik kan vol trots melden dat onze uitdaging voor Villa Pardoes ruimschoots is gehaald en dat wij een cheque van 25.000 euro hebben overhandigd voor de complete restyling van één van de acht themahuisjes."Aldus bruynzeel-sakura CEO John Walthuis.

Eén lange file voor Villa Pardoes
Peter Persoon, Algemeen Directeur Villa Pardoes, is er sprakeloos van: méér dan 10 kilometer aan tekeningen. "Ongelooflijk als je bedenkt hoeveel kinderen er enthousiast hebben meegekleurd om deze fantastisch gift mogelijk te maken! Want deze bonte verzameling tekeningen maakt het mogelijk dat wij in 2009 ons themahuisje Space helemaal opnieuw kunnen 'inkleuren'! Een bijzondere dag ook omdat onze vriend van de Villa Nol Havens dit geweldige nieuws symbolisch, met de kinderen die bij ons aan de aftrap hebben gestaan, wilt vieren door een spetterend optreden te verzorgen op Basisschool De Sporckt in Tilburg. Ik word daar allemaal even stil van .."

Villa Pardoes
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds ruim zeven jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht vakantiehuisjes met thema's zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is. Een herinnering die blijft, wat er in de toekomst ook gebeurt.

Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n E 16.000,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen E 2.000,-- kost. Voor E 25,-- per jaar kan men particulier donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.



Ingezonden persbericht