Ingezonden persbericht


Persbericht

De finalisten van het Tazuku Nederlands Kampioenschap Sudoku 2009 zijn bekend!

Gisteravond was het voor veel sudokufanaten een spannende avond. Zij hadden van 20.00 uur tot 21.30 uur de tijd om online zo veel en zo goed mogelijk een aantal lastige sudoku's op te lossen. De zestien besten zijn te zien in de finale die zaterdag 24 januari op de Nationale Gezondheidsbeurs 2009 wordt gehouden.

De volgende zestien personen mogen zich de beste sudoku'ers van Nederland noemen:

Rick Uppelschoten, Utrecht
Delia Keetman, Heerhugowaard
Lars Slofstra, Amersfoort
Annick Weyzig, Woerden
Karin Griffioen, Delft
Niels Roest, Berlijn
Wilbert Zwart, Drachten
Robert Bearda, Hoofddorp
Theo Jurrius, Wolfheze
Jos Smalbil, Berkel en Rodenrijs
Emiel Penners, Meerssen
Marcel van Asperen, Middelburg
Elise Philipsen, Krimpen aan den IJssel
Frits Zwaal, Apeldoorn
Jeannette Leegwater, Amsterdam
José Kruger, Geldermalsen

Een selectieronde ging vooraf aan de spannende halve finale van gisteravond. Organisator Keesing Nederland B.V. leverde vier zaterdagen lang een selectiepuzzel in De Telegraaf. Wie alle vier de puzzels goed had opgelost, kreeg de toegangscode voor deelname. In totaal volbrachten 300 puzzelaars de pittige halve finale.

De zestien beste sudoku'ers strijden tegen elkaar tijdens de live finale op zaterdagmiddag 24 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Het publiek kan de titanenstrijd volgen op grote projectieschermen. De drie beste sudoku'ers ontvangen een geheel verzorgde reis naar en een deelnamebewijs voor het wereldkampioenschap sudoku dat volgend jaar van 23 tot 27 april in Zilina, Slowakije, wordt gehouden.