Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam Airport ontvangt nieuw kwaliteitskeurmerk uit handen van Minister Eurlings

Rotterdam Airport, 14 januari 2009

Minister C. Eurlings (Verkeer en Waterstaat) heeft Rotterdam Airport vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst formeel én officieel gecertificeerd. Algemeen directeur en havenmeester van de Rotterdamse luchthaven, mr. R.H.J. Wondolleck, ontving het waardevolle certificaat uit handen van de minister.

Het certificaat vormt de officiële bekroning van een diepgaande controle (een zogenoemde Audit) waarbij alle bedrijfsprocessen van Rotterdam Airport door de overheid op basis van wettelijke voorschriften op hun deugdelijkheid werden beoordeeld. De conclusie van het onderzoek was dat aan de operationele bedrijfsvoering op Rotterdam Airport op een professionele, nauwgezette manier vorm en inhoud wordt gegeven. Rotterdam Airport voldoet daarmee aan nationale en internationale wet- en regelgeving voor wat betreft een zorgvuldige én veilige luchthavenexploitatie.

Het onderzoek van de Inspecteurs van Verkeer en Waterstaat richtte zich vooral op vliegveiligheid, alsmede beveiliging en veiligheid op het luchthaventerrein.

Rotterdam Airport staat voor een innovatieve en een in alle opzichten betrouwbare en betrokken luchthavenexploitatie. Veiligheid voor het vliegverkeer, passagiers, medewerkers en omwonenden staan daarbij als vanzelfsprekend voorop.

Het certificaat maakt op een letterlijk én figuurlijk zeer zichtbare wijze duidelijk dat luchtvaartmaatschappijen en reizigers die voor Rotterdam Airport kiezen, gebruik maken van een luchthaven die aan zeer hoge door de overheid gestelde én op de naleving daarvan gecontroleerde kwaliteitseisen voldoet.

Bij zaken- en vakantiereizigers geniet Rotterdam Airport de reputatie van een uitermate klantvriendelijk vliegveld met uitstekende parkeer, horeca en winkelfaciliteiten. De luchthaven zet zich in om het aantal naar, met name voor Rotterdam, Den Haag en Zuid-West Nederland, belangrijke zakelijke bestemmingen in de komende jaren met twintig nieuwe lijndienstverbindingen uit te breiden.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht