Ingezonden persbericht


Persbericht: Nederlandse tienermeiden tevreden met lichaam

Nederlandse tienermeiden zijn behoorlijk tevreden met hun lichaam. Dit blijkt uit onderzoek, gehouden onder bijna 20.000 jonge meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en uitgevoerd door website Girlscene.nl. Opvallend, aangezien in de media de laatste tijd vooral werd gesproken over grote onzekerheid bij deze doelgroep.

Bijna de helft van de meiden beoordeelt zichzelf met een rapportcijfer 7 of 8 op de vraag "Wat voor cijfer zou jij je lichaam geven?" Ruim één op de tien tienermeiden geeft haar lijf zelfs een 9 of een 10.

20 procent van de jonge bezoekers geeft zichzelf een zes. De groep die zichzelf met een dikke onvoldoende waardeert is relatief klein; maar 1 op de 10 meisjes beoordeelt haar uiterlijk met een score van een 3 of een 4.

Deze uitkomst gaat tegen het beeld in wat afgelopen tijd door de media is geschetst over de onzekerheid onder jonge meiden. In september 2008 verscheen nog een persbericht waarin werd gesteld dat 'ruim een derde van de Nederlandse meisjes een plastisch chirurgische ingreep overweegt'. In dit bericht werd gemeld dat 'voornamelijk meisjes zich vaak onzeker en dik voelen'.

Het positieve resultaat van dit onderzoek wordt goed ontvangen door de redactie van Girlscene.nl. Hoofdredactrice Monique van Loon: "het is goed om te horen dat er zoveel meiden zo blij zijn met hun looks. Dit merken we ook op onze website; er heerst een positieve, optimistische sfeer. De meeste meiden zijn lang niet zo onzeker over hun lichaam als vaak wordt gedacht."

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 20.000 bezoekers van meidenwebsite Girlscene.nl in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Girlscene.nl is te bezoeken op www.girlscene.nl.

Over Girlscene.nl

Girlscene.nl maakt onderdeel uit van Yourscene, dé lifestyle portal voor jongeren met een uniek maandbereik van ruim 850.000 bezoekers en bestaande uit onder andere Girlscene.nl, Partyscene.nl, Fashionscene.nl, Pozerscene.nl, Celebscene.nl en DJscene.nl.

Noot voor redacties: