Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 24 december 2008

De Hoop ggz organiseert themabijeen-
komst over burn-out

DORDRECHT ­ Op woensdag 14 januari 2009 organiseert De Hoop ggz een bijeenkomst met als thema `Burn-out en het stellen van grenzen'. Burn-out is één van de problemen die De Hoop tegenkomt in de psychosociale hulp- verlening. De bijeenkomst is de eerste van zes themabijeenkomsten die De Hoop in 2009 organiseert. De Hoop wil met deze bijeenkomsten professio- nals én mensen die zelf met problemen kampen, toerusten.

Sprekers zijn Dirk Lemmens en Ton Vegt van het Centrum voor Pastorale Coun- seling (CPC) en Serge Willemstein van De Hoop ggz. De themabijeenkomst duurt van 13.30 tot 17.00 uur, met aansluitend een broodmaaltijd. De bijeen- komst vindt plaats in het Media- en Congrescentrum op Dorp De Hoop, Provinci- aleweg 122 in Dordrecht. Deelname aan de themabijeenkomst kost 10,-. Aanmelden kan via e-mail (info@dehoop.org) of telefonisch (078 ­ 6111 222). De themabijeenkomsten zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Pastoraal werkers en hulpverleners worden met nadruk uitgenodigd.

De thema's van de volgende twee themabijeenkomsten zijn `Zelfbeeld, identiteit en zelfaanvaarding' (5 maart) en `Schuld, vergeving, verzoening' (13 mei).

De Hoop is een ggz-instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop ggz biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychoso- ciale, psychiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re- integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en ou- ders. Voor meer informatie over De Hoop ggz kan men terecht op www.dehoop.org.

Het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC) is sinds 2007 onderdeel van De Hoop ggz. CPC België is lid van Concern De Hoop.