Ingezonden persbericht


Persuitnodiging
Amsterdam 29 december 2008

De ruimtelijke canon van de 21e eeuw in vijftig plekken

Een koekje bij de thee en grote ramen zonder gordijnen; zo omschreef prinses Máxima ons land. De Nederlandse identiteit had ze niet gevonden. Het boek 'Denkend aan Holland, Blik op Nederland in de 21e eeuw' geschreven door Dries Drogendijk, kan Máxima en iedereen helpen om de identiteit van Nederland in ruimtelijke zin te benoemen. Drs. W.J. Deetman, lid Raad van State en lid curatorium van de Master of Strategic Urban Studies van het NICIS en de Nederlandse School Openbaar Bestuur (NSOB), neemt op woensdag 14 januari het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.

Het boek 'Denkend aan Holland, Blik op Nederland in de 21ste eeuw' geeft een actueel overzicht van de belangrijkste ruimtelijke opgaven van deze tijd. De vijftig plekken die behandeld worden, staan symbool voor de Nederlandse ruimtelijke ordening. Van spookdorp Ganzedijk, de Amsterdamse place to be van de NDSM-werf, het fiasco en succes van de Betuwelijn tot en met het stilste plekje van Nederland in de Kaapse Bossen. Samen vertegenwoordigen de plekken de ruimtelijke opgaven, dilemma's en trends van deze tijd. In zijn opzet is 'Denkend aan Holland' een ruimtelijke tegenhanger van de geschiedenis canon.

Uitreiking boek van Dries Drogendijk aan Wim Deetman Woensdag 14 januari 2009, 15.45 -16.45 uur
Nederlandse School Openbaar Bestuur NSOB
Lange Voorhout 17, Den Haag

Auteur Dries Drogendijk: "Als planoloog en bestuurskundige ben ik gefascineerd door de ruimtelijke ordening van ons land. Nederland is nooit 'af' maar continue in beweging. In mijn werk en op mijn weblog 'De Tandwielfabriek' ben ik dagelijks bezig met ruimtelijke plannen. 'Denkend aan Holland' staat boven de waan van de dag. Hiermee schets ik in vijftig plekken een canon van de ruimtelijke identiteit van Nederland in de 21e eeuw."

Het boek is te bestellen via uitgeverij Boekscout.nl: http://www.boekscout.nl/html/etalage_boekwinkel.asp Voor de redactie
Voor meer informatie over het boek:
Dries Drogendijk 06-14 99 10 21 Adrogendijk@hotmail.com Weblog: www.volkskrantblog.nl/blog/5518

Voor meer informatie over de bijeenkomst zelf en/of Wim Deetman: Cees den Bakker van NICIS: cees.den.bakker@nicis.nl

Graag RSVP/aanmelden via: frontoffice@NICIS.nl