Provincie Utrecht

Scholen strijden om Onderwijsprijs Utrecht

6-1-2009 -

Het belooft een spannende avond te worden op woensdag 14 januari in het Utrechtse provinciehuis. Dan strijden zes genomineerde scholen om de Onderwijsprijs Utrecht.

Voor het primair onderwijs zijn dat:

* Chr. Basisschool De Triangel te Doorn

* Gerardus Majella te Lopik

* Openbare Basisscholen stichting ROBIJN te IJsselstein

In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd:
* Meridiaan College Het Stromenland te Amersfoort
* Stedelijk Gymnasium te Utrecht

* Gerrit Rietveld College te Utrecht.

Aan het eind van de avond zal mevrouw M. (Marjan) Haak-Griffioen, gedeputeerde Zorg, Jeugd, Onderwijs en Bestuurlijke Organisatie de winnaar bekend maken.

Dankzij de Nationale Onderwijsprijs kunnen scholen laten zien dat hun project als bron van inspiratie kan werken voor leerlingen, andere scholen, maar ook voor de overheid. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt. De winnaars gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 18 maart 2009 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De jury kijkt naar de originaliteit en creativiteit van de projecten. De Utrechtse jury bestaat dit jaar uit: Christel van Benthem, lid Provinciale Staten, Berber Schrijver, journaliste AD Utrechts Nieuwsblad en Teade Walma, directeur BS Bilal, winnaar Onderwijsprijs Utrecht 2005-2007.

De Nationale Onderwijsprijs wordt voor de negende keer uitgereikt. En is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP), ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs voor het voetlicht te brengen. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1993. Kijk voor meer informatie op www.onderwijsprijs.nl.

Meer informatie: Joyce Veul, telefoon 030 2582153