Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Utrecht, 9 januari 2009

CeWe Color geeft gratis workshops vakantiefotoalbum maken Na succesvolle trainingen bij fotovakhandel nu primeur op Vakantiebeurs volgende week

CeWe Color, de grootste fotoboekenproducent in Nederland, organiseert tijdens de Vakantiebeurs speciale workshops voor bezoekers om zelf digitale fotoboeken te maken van hun vakantiefoto's. Het succes waarmee de trainingen het afgelopen najaar via de fotovakhandel werden aangeboden is de reden voor deze bijzondere actie. Tijdens de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs 14 t/m 18 januari 2009 is CeWe Color te gast bij de stand van Fotoplus, stand C30 in hal 10.

Fotoalbum weer helemaal terug
Na de introductie van de digitale fotografie leek het fotoalbum tot het verleden te gaan behoren. Maar CeWe Color zag zijn productie van fotoalbums de afgelopen jaren explosief toenemen. Mede door de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke, gratis software van CeWe Color is het zelf maken van een fotoalbum binnen drie minuten mogelijk. Bovendien is het erg leuk. Het is zelfs mogelijk om het programma de foto's automatisch te laten plaatsen waardoor het aantal pagina's en de opmaak automatisch wordt verzorgd. Daarna kunnen eventueel nog wijzigingen worden aangebracht. De mogelijkheden bij het CeWe fotoboek zijn talrijk, zoals: eigen formaat boek uitkiezen, zelf de indeling van het aantal foto's per pagina bepalen, foto's van verschillende afmetingen plaatsen, keuze uit een oneindige hoeveelheid achtergronden, teksten aanbrengen en nog meer. Binnen vijf tot zeven werkdagen ontvangt men het fotoboek thuis of kan men het afhalen bij de fotovakhandel.

Workshops voor consumenten
Omdat het omgaan met de speciale software bij veel mensen nog als drempel werd ervaren, organiseert CeWe Color workshops voor consumenten in samenwerking met de fotovakhandel. De workshops die onder meer in Harderwijk en Bergschenhoek van start gingen, ontlokten bij de deelnemers veel enthousiaste reacties: "Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren". "Voor mij is dit een nieuwe hobby". "Het resultaat geeft je het gevoel van een professionele, creatieve ontwerper".

CeWe Color
CeWe Color is in Europa en in Nederland de grootste producent van papieren fotoboeken die digitaal zijn vervaardigd. 15 hightech productielocaties verspreid in Europa zorgen voor afdrukken van hoge kwaliteit. Een uitgekiend logistiek netwerk zorgt voor levering binnen vijf tot zeven werkdagen. CeWe Color is het bedrijf achter de fotoservicediensten van een aantal grote winkelketens en fotovakhandels in Nederland. De Nederlandse vestiging van CeWe Color is gevestigd in Nunspeet. Sinds kort brengt het bedrijf fotoboeken ook onder eigen label op de markt. Het CeWe fotoboek is beschikbaar voor de consumenten- en zakelijke markt (www.cewe-fotoboek.nl) en de professionele markt.



Ingezonden persbericht