Raad van State


woensdag 14 januari 2009
10.00 uur
Zitting over de weigering door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant om op grond van de Natuurbeschermingswet een vergunning te verlenen voor de nieuwbouw van vier recreatiewoningen aan de Staartsestraat in Huijbergen. De eigenaar van een bestaand recreatiepark wil het park met deze vier woningen uitbreiden. Het park ligt in het zogenoemde Natura 2000-gebied "De Brabantse Wal". Het college heeft de vergunning geweigerd vanwege de ligging in dit gebied. De eigenaar van het park is het niet eens met de weigering en komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200800669/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

14.30 uur

Zitting over de weigering door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland om maatregelen te treffen tegen de uitbreiding van tuinen aan de Pyrolalaan en de Zeewindenlaan in Den Haag. De tuinen zijn uitgebreid met delen van het Westduinpark dat is aangewezen als beschermd natuurmonument. De Algemene Vereniging voor Natuurbescherming vindt de uitbreiding in strijd met de Natuurbeschermingswet. Het college bestrijdt de uitbreiding niet, maar verwacht dat de tuinen op termijn geen deel meer zullen uitmaken van het beschermde gebied doordat de grenzen daarvan zullen worden aangepast. Als dat is gebeurd, dan is er ook geen reden meer om maatregelen te treffen, aldus het college. De vereniging is het hier niet mee eens en komt in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200708600/1)