NEN


Atmosferische corrosienormen worden "opnieuw" herzien

dinsdag 13 januari 2009, 11:20

Er is opnieuw een start gemaakt met het herzien van de normen waarin ondermeer de classificatie van atmosferische corrosie is opgenomen, zie figuur (pdf). Deze herziening leidt tot nieuwe normontwerpen van ISO 9223 tot en met ISO 9226.

In 2009 worden de normen die in het figuur zijn weergegeven opnieuw onder de loep genomen. Leden en experts van de Nederlandse normcommissie corrosie kunnen vanaf juni 2009 commentaar leveren op de documenten.

Voorgeschiedenis classificatie van atmosferisch corrosiviteit Al in 2006 is er een begin gemaakt met het herzien van de normen, deze ontwerpen zijn in 2006 niet goedgekeurd door de leden van ISO/TC 156. Ook Nederland heeft toen tegengestemd. De activiteiten in de internationale normcommissie voor corrosie (ISO/TC 156) hebben ruim anderhalf jaar stilgelegen. Sinds een halfjaar heeft China het secretariaat en het voorzitterschap van de commissie op zich genomen. De normcommissie heeft de draad weer opgepakt en gaat de belangrijkste "atmosferische corrosienormen" verder herzien. Verwacht wordt dat deze keer de ontwerpnormen wel goedgekeurd worden. Mocht dit het geval zijn dan is er rond juni 2009 de mogelijkheid voor alle geĂŻnteresseerde om commentaar te leveren op de ontwerpnormen. De commentaarronde duurt 6 maanden.

Wilt u ook meedenken?
Voor lidmaatschap of andere informatie kunt u mailen naar chemistry@nen.nl of bellen naar 015-2690 107.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Normen oppervlaktetechnieken en materialen NEN Chemiemail (Publicatie)