Gemeente Oirschot

Uit de besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders

De Reep
Het college stelt de raad voor om op de locatie De Reep woningen te bouwen voor verschillende doelgroepen.

Gedacht wordt aan appartementen/studio's voor starters en woningen voor medioren en senioren. Die laatste gaan voldoen aan de richtlijnen van de Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw. De onderhoudstoestand van gymzaal De Halm wordt onderzocht. Daarna valt het besluit om ofwel te renoveren ofwel nieuw te bouwen.

Leerlingenvervoer

De verordening leerlingenvervoer wordt aangepast. De wijzigingen zijn onder andere:

De verwijzing naar het speciaal onderwijs verdwijnt (dat bestaat niet meer)

Leerlingen kunnen twee verblijfplaatsen hebben (bijvoorbeeld bij gescheiden ouders en co-ouderschap).

Ouders met kinderen die naar clusterscholen gaan (scholen voor leerlingen met een (ernstige) handicap) kunnen ook kiezen voor bekostiging van eigen vervoer.

Grondnota

Het college stelt de raad voor een nieuwe grondnota vast te stellen. De grondprijzen blijven gelijk, van enkele woningbouwplannen is de planning bijgesteld en er zijn 42 woningen toegevoegd aan de woningvoorraad.

Paarse krokodil

Het college heeft besloten voortaan de Provinciale adviescommissie toerisme en recreatie niet meer in te schakelen bij de vestiging van kleinschalige activiteiten. Gemeente Oirschot heeft in bestemmingsplannen en de Integrale visie toerisme en recreatie voldoende beschreven welke activiteiten op welke plekken mogelijk zijn. Het inwinnen van advies betekende in die gevallen eigenlijk alleen maar extra bureaucratie en langere wachttijd.