Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

TMC splitst TMC Technology & ICT

Eindhoven, 14 januari 2009 ­ TMC Group NV kondigt aan dat per 1 januari 2009 de bestaande member company* TMC Technology & ICT wordt opgesplitst in twee aparte member companies met ieder een eigen marktfocus en daaraan verbonden activiteiten. De splitsing resulteert in TMC Technology en TMC ICT.
Net zoals bij een aantal businesscellen van TMC heeft plaatsgevonden, is een splitsing ook op het niveau van member companies mogelijk. De omvang van de member company TMC Technology & ICT is voldoende substantieel en rechtvaardigt hiermee de afsplitsing, die geheel past binnen de strategie van TMC. Met deze twee aparte member companies is er maximale focus op klantengroepen, zijn de activiteiten logischer gebundeld en blijft het ondernemerschap gewaarborgd. De bestaande businesscellen die onder TMC Technology & ICT opereerden, zijn ondergebracht bij de twee nieuwe member companies. De businesscellen van TMC Technology richten zich voornamelijk op research & development, supply chain management en field service. TMC ICT zal zich verder ontwikkelen in ERP (SAP, Microsoft) en advanced technology (technische software ontwikkeling en infrastructuren).
Thijs Manders, CEO van TMC Group: "Door de splitsing in twee afzonderlijke bedrijven ontstaat meer marktfocus en synergie tussen de cellen onderling. Zo hebben de afzonderlijke member companies zoals wij ze noemen, de kans sneller door te groeien. Uiteindelijk streeft TMC over de jaren heen, naar member companies van enkele honderden werkondernemers elk. De businesscellen zelf behouden hun oorspronkelijk grootte van maximaal 50 tot 80 werkondernemers. Dit is geheel in lijn met ons model van werkondernemerschap. Bovendien kunnen we in toenemende mate onze opdrachtgevers over hun volledige waardeketen bedienen, zonder in te boeten op onze nichefocus en daaruit voortvloeiende deskundigheid per activiteit."
TMC Group bedient haar opdrachtgevers momenteel vanuit de volgende drie member companies: TMC Technology, TMC ICT en Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek.
* Member company = een clustering van businesscellen, die gezamenlijk een gespecialiseerde markt bedienen.

---

VOOR MEER INFORMATIE
Miranda van Engelen
Tel. +31 (0)40 239 22 63
www.tmc.nl

TMC GROUP
TMC Group NV zet als Consulting & Engineering company met een uniek businessmodel meer dan 500 (zeer) hoogopgeleide werkondernemers, specialisten en adviseurs in op projectbasis bij diverse opdrachtgevers. Klanten zijn o.a. Philips, ASML, Océ, TNO, NXP Semiconductors, Vebo, Ministerie van Defensie en Gemeente Amsterdam. De onderneming is vaak nauw betrokken bij de kernontwikkeling(en) van de klant en helpt mee klantkritische projecten tot een goed resultaat te brengen.

TMC Group profileert zich momenteel in de markt met 3 member companies: TMC Technology, TMC ICT en Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek.

TMC Group hanteert het werkondernemerschapsmodel dat bestaat uit de volgende vier principes:
1. Langdurige arbeidsrelatie

2. Individuele winstdeling

3. 1-op-1 carrière coaching

4. Werkzaam in een gespecialiseerde, ondernemende businesscel

Dit model, uniek door de combinatie van de vier principes, maakt van TMC Group een onmisbare schakel tussen de werkondernemer en de opdrachtgever, zeker in krappe arbeidsmarkten. IEDEREEN ONDERNEMEND 1 / 1






---- --