NEN


PGS-beheerorganisatie bij NEN in volle gang

dinsdag 13 januari 2009, 11:56

De PGS-reeks, vertaalt het gevaarlijke-stoffenbeleid van de Nederlandse overheid naar praktische publicaties die de Nederlandse markt in staat stellen dit beleid te implementeren en toe te passen.

De publicaties beschrijven de stand der techniek, zoals die door alle belanghebbenden partijen (bedrijfsleven, kennisinstituten en vergunningverleners en -handhavers) gezamenlijk wordt erkend.

In november 2008 heeft het Ministerie van VROM in samenspraak met de betreffende markten besloten dat het beheer van de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS-reeks) bij NEN wordt ondergebracht. Dit houdt in dat er door NEN een beheerorganisatie wordt opgericht die ervoor zorgt dat de PGS reeks wordt onderhouden. Een in december opgerichte programmaraad houdt inhoudelijk en financieel toezicht. De aangepaste werkwijze zal leiden tot een publicatiereeks 'nieuwe stijl'.

De beheerorganisatie ziet hierbij, samen met de programmaraad, toe op een evenwichtige deskundige inbreng vanuit de diverse invalshoeken en bewaakt het integrale karakter van de publicaties.

Faciliterende rol
De PGS-beheerorganisatie vervult voornamelijk een faciliterende rol bij het opstellen van nieuwe publicaties en het in stand houden van een actuele Publicatiereeks. De inhoudelijke en financiële verantwoordelijkheid ligt bij een externe programmaraad waarin vertegenwoordigers van alle belangengroepen zitting hebben. Inmiddels is er op basis van de behoeften en ontwikkelingen in het veld een werkprogramma opgesteld voor 2009 en de volgende jaren. Hierin staat per PGS aangegeven wanneer deze wordt geschreven of wanneer een actualisatie zal plaatsvinden.

De PGS-reeks zal een geheel eigen fris karakter krijgen. Momenteel zijn een nieuwe website en lay-out van de reeks in ontwikkeling. Verwacht wordt dat de nieuwe website begin maart toegankelijk is.

Voor verder informatie kunt u contact opnemen met Paula Bohlander (tel. 015-2690117 of paula.bohlander@nen.nl).

zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Chemiemail (Publicatie)