Mobiel cameratoezicht krijgt vaste voet aan de grond

14/01/2009 08:50

Triple IT B.V.

Alkmaar, 13 januari'09

Mobiel cameratoezicht krijgt vaste voet aan de grond

Triple IT introduceert deze maand het Mobile Viewpoint videoplatform dat het mogelijk maakt om camerabeelden uit bewegende voertuigen live te volgen via internet. Deze week wordt Mobile Viewpoint in samenwerking met Heijmans Techniek & Mobiliteit gedemonstreerd op de InfraTech beurs in Ahoy Rotterdam (www.infratech.nl). Mobile Viewpoint biedt meldkamers, politie, brandweer- en ambulancediensten de mogelijkheid om direct mee te kijken bij incidenten en mogelijk aanvullende maatregelen te nemen.

Mobile Viewpoint is één van Triple IT's video-oplossingen die specifiek is ontwikkeld voor de publieke sector of daaraan gelieerde diensten zoals politie, brandweer, ambulancediensten en beveiligingsbedrijven. Deze diensten hebben een groot aantal voertuigen op de weg waarbij live videobeelden een belangrijke rol kunnen spelen als het gaat om incidentafhandeling en het nemen van aanvullende maatregelen. Naast mobiele voertuigen is Mobile Viewpoint ook uitermate geschikt voor camera's in een tijdelijke opstelling bij bijvoorbeeld wegwerkzaamheden en evenementen. Mobile Viewpoint is een Internet Service waardoor er geen specifieke software nodig is om de beelden te bekijken. Hierdoor kan er ook snel worden uitgerold.

Bij zowel de Rijkswaterstaat als Politie Twente loopt er op dit moment een pilot met het Mobile Viewpoint videoplatform van Triple IT. Bij Rijkwaterstaat vindt deze pilot plaats in het kader van Wegen naar de Toekomst. Hiervoor is een auto van een weginspecteur voorzien van een draadloze camera waardoor de verschillende meldkamers direct mee kunnen kijken bij incidenten en daardoor de hulpverlening beter kunnen coördineren. Bij de politie Twente biedt de camera in de auto de mogelijkheid om de meldkamer mee te laten kijken als agenten buiten de auto hun werkzaamheden verrichten en om opnames te maken welke later gebruikt kunnen worden tijdens evaluaties.

Heijmans Techniek & Mobiliteit en Triple IT zijn een samenwerking aangegaan en zullen tijdens de InfraTech beurs de Mobile Viewpoint demonstreren. Mobile Viewpoint zal toegepast worden op het nieuwe hulpverleningsvoertuig van Traffic Control. Traffic Control levert als follow-up organisatie middelen ter ondersteuning van verkeers(regulerende) taken aan (overheids)diensten bij o.a. calamiteiten/incidenten.

Heijmans Techniek & Mobiliteit wil, indien de pilot succesvol is, Mobile Viewpoint ook voor diverse andere toepassingen gaan gebruiken. Hierbij kan worden gedacht aan verhuur van tijdelijke camerasystemen, (bouw)terreinbeveiliging en camera observatie/monitoring waar geen infrastructuur aanwezig is etc.





http://www.triple-it.nl/TripleIt.aspx?Page=TripleITrustsurveillanceautosvanPolit

http://www.triple-it.nl