Persbericht

INFORMATICA GESELECTEERD ALS DATA INTEGRATIE PLATFORM VOOR BNP PARIBAS ASSURANCE

Nieuwegein, 14 januari 2009 - Informatica PowerCenter van Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratiesoftware, is geselecteerd door BNP Paribas Assurance, de vierde aanbieder van levensverzekeringen in Frankrijk, voor het beheer van zijn data uitwisselingsprocessen. Het nieuwe data integratie platform gaat het informatiesysteem moderniseren en zo de uitbreiding ondersteunen van de verzekeringsactiviteiten in Frankrijk. De keuze voor Informatica is mede ingegeven door de korte reactietijd, de snelle implementatie van het systeem en de mogelijkheid om veel verschillende types data te integreren.

BNP Paribas Assurance heeft één van de grootste klantenbestanden in de sector, met bijna 2,5 miljoen contracten. Het bedrijf ontwikkelt en brengt producten en diensten op de markt onder twee verschillende namen: BNP Paribas voor de producten die worden verspreid vanuit de vestigingen van BNP Paribas in Frankrijk en Cardif voor de overige netwerken in Frankrijk en daarbuiten. Het beheren van de gegevensuitwisselingen met partners kan complex zijn vanwege de verschillende manieren van communiceren - data kunnen rechtstreeks worden verstuurd of geplaatst op een internet-portal. Dit levert een groot aantal transacties op, met een dagelijks gemiddelde van 5.000 uitwisselingen.

Projecteisen: snelle inzet en integratie capaciteit Het BNP Paribas Assurance project, dat wordt geïmplementeerd in Frankrijk, begon met het contract management-systeem en de selectie van het geschikte softwarepakket. Om de integratie van het pakket in het informatiesysteem te faciliteren, zocht BNP Paribas Assurance een data integratie platform met een korte implementatietijd, lage trainingskosten, een heterogene omgeving en onafhankelijkheid. Vanaf maart 2009 zal de oplossing alle data uitwisselingen binnen Frankrijk beheren. In augustus 2007 evalueerde BNP Paribas Assurance drie aanbieders van data integratie oplossingen, waarvan het bedrijf dacht dat ze blijvende oplossingen konden bieden en de potentie hadden om verder te ontwikkelen. Eén van deze bedrijven was Informatica.

Philippe Renault, Information Systems Manager bij BNP Paribas Assurance, legt uit: "Ons doel was het opzetten van een data integratie platform waar we ons systeem op kunnen bouwen. Hiervoor hadden we een lange termijn oplossing nodig met de potentie om verder te ontwikkelen. Slechts een paar organisaties kon aan onze criteria voldoen."

Hij vervolgt: "We werken met Unix, Windows, Linux en een multi-platform, multi-data management omgeving met Oracle, SQL en andere aanbieders. Een extra prioriteit was het vinden van een oplossing die al deze technologieën aan kan. We hechten veel belang aan het hebben van een open systeem dat compatible is met ons data integratie platform. Daarom was onafhankelijkheid voor ons een belangrijk selectiecriterium."

Informatica PowerCenter - een oplossing met veel potentieel Informatica werd geselecteerd door BNP Paribas Assurance omdat het de enige onafhankelijke oplossing is die de totale data van de groep kan integreren. Ook is het een van de meest uitgebreide oplossingen, omdat het data kan beheren met uiteenlopende latentietijden, van batch-sessies tot real-time.

Een andere beslissend element in de keuze voor Informatica was de expertise van het bedrijf op het gebied van data integratie. Het kunnen profiteren van hun uitgebreide vaardigheden in de markt was een garantie dat de installatie en ondersteuning van uitstekende kwaliteit zouden zijn.

Philippe Renault: "Informatica is al lang actief in het veld en heeft zijn sporen in eerste instantie verdiend op het gebied van ETL (Extract Transform en Load) oplossingen. Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in andere technologieën en functionaliteiten. Met de modules in PowerCenter kunnen we bijna alles doen - van toezicht op data tot het controleren van data kwaliteit. Het is een echt data integratie platform geworden met een enorm potentieel. Ook zijn we ons ervan bewust dat Informatica al zijn functies constant nauwlettend in de gaten houdt en dat de functionaliteit in de loop van tijd zal worden uitgebreid."

Om er zeker van te zijn dat het softwarepakket voor contract management beschikbaar zou zijn in maart 2009, moest de data integratie oplossing al in september 2008 operationeel zijn. Ondanks een strakke deadline was de afronding van het prototype met Informatica PowerCenter binnen drie weken voltooid. Dat was een erg positief teken voor BNP Paribas Assurance.

###

Note: Informatica, Informatica On Demand, Informatica On Demand Data Synchronization Service for salesforce.com and Informatica On Demand Data Integration Services are trademarks or registered trademarks of Informatica Corporation in the United States and in jurisdictions throughout the world. All other company and product names may be trade names or trademarks of their respective owners.