Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 januari 2009

Hertz breidt opnieuw uit met huurauto's op aardgas

Hoofddorp - Door een exclusieve samenwerking met Opel Nederland neemt Hertz als eerste autoverhuurder in Nederland auto's op aardgas in haar vloot op. De eerste 'groene' aardgasauto's zullen in februari beschikbaar zijn en maken onderdeel uit van de Green Collection van Hertz. De modellen die Hertz aanbiedt zijn de Opel Zafira CNG (Compressed Natural Gas) en de Combo CNG.

Hertz heeft voor deze auto's gekozen, omdat zij een prachtig milieubewust alternatief zijn zonder in te leveren op het gebied van prestaties. Bovendien zitten er voor de huurder ook grote voordelen aan. De brandstof is namelijk veel goedkoper. Gemiddeld liggen de gebruikskosten 50% lager dan bij een soortgelijke auto die op benzine rijdt en ook belastingtechnisch zijn deze auto's interessanter.

Compressed Natural Gas is één van de alternatieve aandrijfstrategieën die Opel en General Motors onderzoeken in het kader van het verminderen van de CO² emissies en het diversifiëren van het wereldwijde brandstofverbruik. Deze motoren stoten 133 g/km (Combo) en 137 g/km (Zafira) CO² uit, hebben een aardgastankinhoud van 21 kilogram en een rijbereik van 300 tot 350 km. Daarnaast bezitten de Opels op aardgas een kleine benzinetank van 14 liter waarmee een extra 150 tot 180 km gereden kan worden.

Henk van den Helder, Algemeen Directeur Hertz Benelux: "Wij zijn erg trots op deze unieke samenwerking. Hiermee laten we zien dat we naast kwaliteit ook het milieu hoog op de agenda hebben staan. Wij proberen ons steentje bij te dragen door groene initiatieven aan te bieden, zoals Smart Switch Lease, de Green Collection met auto's voorzien van een A en B label, de hybride auto's en nu de aardgasmodellen van Opel. "

"Het rijden op aardgas is in Nederland relatief nieuw en in opkomst, maar wereldwijd is rijden op aardgas een vaak gekozen oplossing om het milieu minder te belasten," aldus Machiel de Gelder, Manager Business to Business GM Nederland. "Het initiatief van Hertz Autoverhuur Nederland om op aardgas te gaan rijden zal hieraan een positieve bijdrage leveren. Samen kunnen wij zorgen voor schonere mobiliteit."

Over Hertz
Hertz is 's werelds grootste autoverhuurmaatschappij met meer dan 8.100 corporate vestigingen in 147 landen. In 2008 vierde Hertz dat het al 90 jaar kwaliteitsvoertuigen verhuurt aan particuliere en zakelijke klanten. Product- en service-innovaties zoals de Hertz #1 Club Gold, het speciaal voor Hertz ontworpen NeverLost satelliet navigatie systeem, het Hertz in-car DVD Entertainment en de unieke voertuigen in de Prestige, Fun en Green Collections onderscheiden Hertz van de concurrentie. www.hertz.nl

Einde persbericht


---

Bijlage: Foto Opel CNG (Compressed Natural Gas)

Van links naar rechts: Machiel de Gelder (GM), Remco van der Pas (GM), Henk van den Helder (Hertz) en Theo Janssens (GM).

Voor meer informatie of beeldmateriaal:

JuniorSeniorPressDpt
MartineKeukenkamp
Tel: +31 (0) 20 ­ 53 53 453 (algemeen)
E-mail: martine@jr-sr.com

Contact Hertz Benelux:
Hertz Automobielen Nederland B.V.
Caroline Simmerman ­ Marketing Manager Benelux
Tel: +31 (0) 23 -5670 776
E-mail: csimmerman@hertz.com

Contact General Motors Nederland B.V.
Jeroen Maas ­ Manager Public Relations Opel
Tel: +31 (0) 76-544 8125
E-mail: jeroen.maas@gm.com