Gemeente Rotterdam

Nr. 2
14 januari 2009

Mobiliteitscentra houden Rotterdammers aan het werk

Dominic Schrijer, wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid en André Timmersmans, directeur UWV Werkbedrijf openen op vrijdag 16 januari het eerste Rotterdamse mobiliteitscentrum. Met dit centrum, de eerste van vijf, worden bedrijven ondersteund die door de kredietcrisis mogelijk personeel moeten ontslaan. "Met proactief en preventief handelen, willen we in Rotterdam voorkomen dat de werkloosheid groeit." aldus Wethouder Schrijer.

De gevolgen van de kredietcrisis worden steeds meer zichtbaar. Ook in Rotterdam is de verwachting dat in de komende periode werknemers op de arbeidsmarkt een groter risico lopen om hun baan te verliezen. Dat risico is extra groot voor de kwetsbare groepen, zoals: starters, (ex)uitkeringgerechtigden, laagopgeleiden, uitzendkrachten en flexwerkers.

Samenwerking
Het doel van de mobiliteitscentra is om mensen die hun baan verliezen zo snel mogelijk te helpen aan ander werk. Rotterdam werkt hierbij intensief samen met andere spelers op de regionale arbeidsmarkt zoals het UWV Werkbedrijf, de Kamer van Koophandel, VNO/NCW en COLO.

Mobiliteitscentra op alle Werkpleinen
Door de gezamenlijke inspanning van het UWV Werkbedrijf en SoZaWe Rotterdam worden er op alle vijf Werkpleinen in Rotterdam mobiliteitscentra ingericht. Dit zijn Werkplein Alexanderplein, Werkplein Dwarsdijk, Werkplein Gooilandsingel, Werkplein Schiekade en Werkplein Heiman Dullaertplein. In deze mobiliteitscentra worden medewerkers van het WERKbedrijf en SoZaWe (pro)actief ingezet voor de bemiddeling van werk naar werk.

Meldpunt Mobiliteit 010
Onder de naam "Meldpunt Mobiliteit 010" is begin december al een telefonisch meldpunt ingesteld in Rotterdam: 010-8509779. Hier kunnen werkgevers zich melden voor informatie en ondersteuning. Het meldpunt krijgt deze maand ook een eigen website en emailadres. Vragen van werkgevers worden binnen 48 uur beantwoord.

noot voor de redactie/